EğlenceTeknoloji

Twitch sekiz yılın ardından yeni bir görünüme kavuşuyor

Twitch watch parties veri sızıntısı

Twitch sekiz yıllık yolculuğunun ardından sonunda yeni bir yüze kavuşuyor. Bu yenilenme süreci logoyu, logodaki renkleri ve yazı tiplerini de kapsıyor. Twitch’in yeni görünümü, Twitchcon’un ardından kullanıma sunulacak.

Twitch’in kreatif direktörü Byron Phillipson, yeni tasarım üstündeki çalışmaların bir yıl önce başladığını belirtti. Ekibin “Twitch’i Twitch yapan” şeylerin derinine indiğini söyleyen Phillipson, markayı geleceğe hazır hâle getirmeyi ve yayıncı topluluğunu daha iyi yansıtmayı amaçladıklarını dile getirdi. Her şeyi yıkmadıklarına dikkat çeken kreatif direktör, Twitch’in çok sayıda kişi tarafından sevilen bir marka olduğunu ve topluluklarını düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

Twitch’in yenilenen logosunda morun farklı bir tonu kullanılıyor. Buna ek olarak, Roobert isimli yeni bir yazı tipine geçiş yapılıyor. Bu yazı tipinin temelinde Moog müzik sentezleyicisinin puntoları bulunuyor. 20 farklı renk tonunun kullanıldığı logo, eskiye kıyasla daha modern ve daha az tıknaz görünüyor.

Twitch’in tasarım sistemlerinden sorumlu direktörü Tricia Choi ise yeni yazı tipinin erişilebilir olması için de çalıştıklarını belirtti. Choi, bunun için yüksek kontrast özelliğini sunmayı planladıklarını ve kapsayıcı tasarımdan sorumlu bir müdür görevlendirmesi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

twitch

Twitch yeni tasarımını popüler kullanıcılarıyla tanıtacak

Twitch’in logosundaki değişiklik, yeni bir sloganla birlikte geliyor. “Zaten bizden birisin” olarak Türkçeye çevrilebilecek bu yeni slogan, hem platforma yeni katılan içerik yaratıcılarını karşılıyor hem de platformdaki mevcut içeriklerin çeşitliliğine vurgu yapıyor.

Twitch yeni görünümünü duyurmak için yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Bu kampanyada Twitch’in dünyaya tanıttığı popüler isimlerden bazıları da boy gösterecek. Phillipson, Twitch’e yeni isimler kazandırmak için popüler kullanıcılarından yararlanacaklarını dile getirdi. Yeni tasarımın temelinde de yeni kullanıcılar kazanma isteğinin önemli bir rol oynadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER