Teknoloji

Twitch Rusya tarafından Telegram’a uygulanan engelin kurbanı oldu

twitch

twitch rusyaRusya’nın Telegram engelinin Amazon ve Google’ın sunucuları üzerinden hizmet veren başka platformları da etkilediğine dair haberler kısa süre önce gelmişti. Amazon’un sahibi olduğu Twitch de söz konusu engelden etkilenen platformlar arasında yer alıyor. Reddit ve Twitter’da yapılan paylaşımlara göre, Twitch Rusya tarafından Telegram’a uygulanan engelin dolaylı kurbanları arasında yer alıyor.

Rusya’nın geçtiğimiz cuma günü aldığı engelleme kararının ardından Telegram, hizmetini Google ve Amazon’un sunucularına taşımaya başlamıştı. Şirket böylelikle Rusya tarafından uygulanan yasağın etrafından dolaşabileceğine inanmıştı. Ancak Telegram’ı engelleme konusunda oldukça kararlı görünen Rus yetkililer, Amazon ve Google’ın sunucularındaki başka URL’leri de engellemeye başladı. Bu da Amazon’a ait olan Twitch’e Rusya’da erişilememesine sebep oldu.

Sorunu Reddit’te gündeme getiren Rusya’da yaşayan bir Twitch kullanıcısı, yayın yapmaya çalıştığında “2000: Network Error” şeklinde bir hata mesajıyla karşılaştığını belirtti. Aynı kullanıcı, Twitch’e mesaj yazmak için de VPN veya Tor kullanmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Rusya merkezli “Team Empire” isimli oyun takımı ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Twitch’te yaşanan problemlerin Rus devletinin Telegram’ı engellemesinden kaynaklandığını doğruladı. Twitch Rusya’da Telegram engellemesi yüzünden yaşanan erişim sıkıntısı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER