Eğlence

Twitch Rooms ile sohbeti oyun yayınlarının ötesine taşınıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch roomsAmazon’un sahibi olduğu yayın platformu Twitch Rooms adını verdiği yeni sohbet aracını kullanıma sundu. Rooms ile sohbetler Twitch yayınlarında ekranın sağındaki bölgenin ötesine geçiyor ve özel ya da herkese açık sohbet odalarına taşınıyor. Söz konusu odalar Twitch’teki yayıncılar tarafından oluşturulabiliyor. Bu odalarda yayıncılar ve takipçileri özel konular veya temalar çerçevesinde iletişim kurabiliyor.

Yayıncılar tarafından takipçileri için açılan bir sohbet odası, 24 saat boyunca açık tutulabiliyor. Sohbet odasının açık kalması için yayıncının o anda aktif bir yayın yapması gerekmiyor. Böylelikle sohbetlerin devam ettirilebilmesi için kanalın yayında olmasına ihtiyaç duyulmuyor.

Twitch sohbet odası özelliğini geçtiğimiz ekim ayındageliştirici ve hayran etkinliği TwitchCon’da duyurmuştu. Yayıncılar ve takipçileri Rooms’a hem internet sitesi hem de mobil cihazları üzerinden erişebiliyor. Twitch’in masaüstü uygulaması ise Rooms desteğine yakında kavuşacak.

Rooms’un açılışı Twitch tarafından bir blog yazısı aracılığıyla duyuruldu. Açıklamada, sohbet odaları sayesinde yayıncıların konularını ve katılımcılarını kendileri belirleyebilecekleri paneller oluşturabilecekleri belirtildi. Ürün pazarlama ekibinden Brian Petrocelli’nin imzasıyla yayınlanan yazıda, yayınlardaki rozet ve emojilerin sohbet odalarında da kullanılabileceği hatırlatıldı.

Twitch Rooms’u kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda hazırladı

Twitch Rooms’u hazırlarken hem yayıncılardan hem de takipçilerden gelen istekleri dikkate aldığının altını çizdi. Şirketten yapılan açıklamada yeni topluluk kurallarının Rooms için de geçerli olacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER