EğlenceTeknoloji

Twitch Prime Video Watch Party özelliğinin fişini çekiyor

twitch prime video

Pandemi dönemi karantinalarının favori etkinliklerinden birisi de çevrimiçi ortamda arkadaşlarla bir araya gelip aynı şeyleri izlemekti. Pandeminin geride kalmasıyla birlikte bu da mazinin tozlu sayfalarında kalan bir etkinlik hâline dönüştü. Bu nedenle Twitch de Prime Video entegrasyonuyla sunduğu Watch Party özelliğini sonlandırıyor.

Bu noktada Twitch’in de Amazon’un çatısı altında olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yayın platformundan verilen bilgiye göre, bu özelliğin fişi 2 Nisan itibarıyla çekilecek. Twitch bu özelliği 2019’da kapalı bir beta süreci kapsamında test etmeye başlamış ve 2020’de pandeminin başlamasından kısa bir süre sonra ABD’de tüm yayıncıların erişimine açmıştı.

İzleme partileri, o dönemde insanların sosyal bağlarını korumasına yardımcı olmuştu. Özellikle pandemi dönemini evde tek başına geçirenler için izleme partileri ciddi bir psikolojik destek sağlamıştı. Ancak artık pandemi döneminin bitmesiyle birlikte bu tarz özelliklere olan ihtiyaç da ortadan kalktı.

Twitch kaynaklarını Prime Video Watch Party yerine başka özelliklere aktarmayı seçti

Twitch’in duyurusunda, özelliğin platformundaki kullanımının “yıllar geçtikçe azaldığı” belirtildi. Şirket bu özelliği yeniden dikkat çekici hâle getirmenin yollarını aramak yerine kaynaklarını başka özelliklere aktarmaya karar verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER