Teknoloji

Tam donanımlı Twitch uygulamaları PlayStation platformlarına geliyor

twitch-playstation-280915

TwitchCon adını verdiği ilk özel etkinliğini düzenleyen oyun yayın platformu Twitch, Sony’nin PlayStation platformları için gelişmiş uygulamalar yayınlayacağını duyurdu. PlayStation 4 kullanıcıları, konsolun paylaşım özelliklerinden faydalanarak doğrudan Twitch’in oyun yayın platformuna görüntü aktarabiliyordu. Ancak, şu ana kadar Twitch’in masaüstü sitesi veya mobil uygulamalarından erişilebilen diğer yayınları izlemeyi mümkün kılacak bir uygulama PlayStation 4’e eklenmemişti.

Twitch’in yeni uygulamasına PlayStation 4’ün yanı sıra PlayStation 3, PlayStation Vita ve PlayStation TV üzerinden de erişilebilecek.

Xbox One, iOS, Android ve Roku gibi rakip olarak tanımlanabilecek platformların hepsinde Twitch uygulamalarının uzun süredir bulunduğu göz önüne alınınca PlayStation 4 için biraz geç kalındığını söylemek yanlış olmayacaktır.

PlayStation 4’te tek tuşla oyunu Twitch üzerinden yayınlamak mümkün olduğu için ortada oyun yayıncıları açısından büyük bir değişimden söz etmek mümkün değil. Ancak Twitch yayınlarını büyük ekrandan izlemeyi sevenler için PlayStation uygulamaları oldukça sevindirici bir yenilik niteliği taşıyor. Twitch PlayStation uygulamaları sonbahar içinde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER