Teknoloji

Twitch oyun yayın kayıtlarını ömür boyu saklamayacak, izinsiz sesleri kısacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch-logo-060314

Oyun video canlı yayın ve izleme servisi Twitch kullanım politikasında bazı değişiklikler yaptı. Bunlar arasında geçmişteki yayın kayıtlarının belirli bir sürenin ardından silinmesi de bulunuyor.

Ücretsiz Twitch kullanıcıları oyun yayını kayıtlarını iki hafta boyunca Twitch’te tutmak hakkına sahip olacak. Turbo aboneleri veya Twitch iş ortakları için bu süre 60 gün olacak. Sadece her biri iki saate kadar olan oyun kesitleri süresiz olarak sitede tutulacak. Kullanıcılar oyun kliplerini daha fazla saklamak isterlerse, Twitch bunun için gerekli kolaylığı da gösterecek.

Bu arada site çalma hakkına sahip olmadıkları şarkıları veya sesleri oyun yayını kaydında çalan kullanıcıların videolarında bu sesleri kısma yoluna gidiyor. Oyunun canlı yayını sırasında bir ses kısma olayı olmayacak, ancak aynı yayının bant kaydında bu ses kısma işlemi aktif olabilecek. YouTube da Content ID yöntemini kullanmadan önce aynı teknolojiden yararlanıyordu. Bu da Twitch’in Google tarafından satın alacağı dedikodularına önemli bir kanıt olarak gösteriliyor.

Twitch yeni zaman kısıtlamalarını mevcut isteğe göre video sisteminde karşısına çıkan birçok kısıtlamanın üstesinden gelmek için koyduğunu söylüyor. Şirket mobil cihazlar üzerinde oyun yayınlarının izlenmesini, video aktarım ve yedekleme işlemlerinin daha güvenli yapılmasını istiyor. Ancak bu, her videonun tutulması hâlinde çok büyük maliyet getirebilir. Bu nedenle Twitch bir fedakarlıkta bulunması gerektiğini dile getiriyor. Siteye göre bu değişiklikler kullanıcılar için çok fazla şey değiştirmeyecek, çünkü oyun video yayınlarının görüntülenmesinin yüzde 84’lük bölümü oyun canlı yayınının üstünden geçen iki haftalık süre içinde yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER