Eğlence

Twitch nefret söylemine karşı yeni araçlar sunuyor

Twitch watch parties veri sızıntısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitch nefret söylemini ve benzer diğer saldırıları engellemek için yeni bir yöntem daha sunuyor. Şirket, bir trol hesap oluşturmayı “elverişsiz” hâle getirmeye yönelik adımlar atıyor. Platformda yayıncılar ve moderatörler, sohbete katılmak isteyenlerden bir seferlik telefon numarası veya e-posta adresiyle doğrulama talep edebilecek.

Yayıncılar bunun yanında sohbete katılmak isteyenler için yaş, takip süresi veya durum gibi kriterler belirleyebilecek. Doğrulama sadece sohbete ilk kez katılacaklar için aktive edilebilecek. Buna ek olarak, aboneler veya VIP takipçiler doğrulama sürecinin dışında bırakılabilecek.

Şirket, kurumsal kullanıcılarını düşünerek maksimum beş hesabın aynı telefon numarası üzerinden doğrulanmasına izin verecek. Ancak trollerin buna güvenmemesi gerekiyor. Zira eğer bir hesap ceza alırsa, aynı telefon numarasının bağlı olduğu diğer hesaplar da ceza alacak.

Twitch, bu özelliğin kullanıcı deneyimine olan etkisinin önümüzdeki aylarda görüleceğini belirtti. Şirket, cezalardan kaçılmasını engellemeye yönelik yeni bir araç üzerinde çalıştığını ve bu aracın önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER