Eğlence

Twitch mobil oyunlarda canlı yayın desteği sunmaya hazırlanıyor

Twitch mobil oyunların da canlı yayınını yapmanızı istiyor, bunun için geliştiricilere gerekli altyapıyı sunmak amacıyla hazırlıklar yapıyor.

twitch-logo-060314Şirketten yapılan açıklamaya göre, geliştiricilerin Twitch yayın desteğini oyunlarına eklemesine izin verecek bir yazılım aracı geliştiriliyor. Oyunun görüntüsünün ve sesinin yakalanmasının yanı sıra, sistem telefon veya tabletin mikrofon ve ön kamerasını kullanarak yayın yapan oyuncuyu da kaydedebilecek.

Twitch hangi mobil platformların canlı yayın desteğine sahip olacağını veya bu özelliğin ne zaman faaliyete geçirileceğiniyse açıklamamakla yetindi.

Mobil açılım Twitch’in hızlı büyümesindeki son adım olacak gibi görünüyor. Genellikle PC oyunlarının canlı yayınını yapmasıyla bilinen Twitch, PlayStation 4’e eklenen dahili destek sayesinde konsollara da el atmıştı. Çok yakında Xbox One’da da Twitch üzerinden canlı yayın desteği sunulmuş olacak.

Tabii ki, Twitch’in mobil cihazlar üzerinden yayın yapması konsollara nazaran daha zor olacak. Yayın desteğinin her bir geliştirici tarafından eklenmesi gerek gibi görünüyor. Ancak eğer Twitch yeteri kadar iOS ve Android oyun geliştiricisinden ilgi görürse, bunun sayesinde birçok oyun platformunda hatırı sayılır konuma erişmiş olacak.

İlgili >> Twitch

İLGİLİ HABERLER