Eğlence

Twitch’in kurucularından Emmett Shear CEO’luk görevini bıraktı

twitch tiktok

Twitch’in kurucularından biri olan Emmett Shear, 16 yıldır sürdürdüğü CEO’luk görevini bıraktı. Shear, platformun adının Justin.tv olduğu günden bu yana şirkette olan isimlerden biriydi. Platformda oyun yayıncılığının gördüğü ilginin ardından bu kategori Twitch adıyla bağımsız bir yapıya dönüşmüştü. Şirket 2014’te 950 milyon dolar karşılığında Amazon tarafından satın alınmıştı. Shear bu geçiş sürecine de liderlik etmişti.

Tecrübeli yönetici, babalık nedeniyle CEO’luk görevinden ayrılmaya karar verdiğini belirtti. Veda açıklamasında “Oğlum dünyaya geldiğinde tamamen onun yanında olmayı istiyorum” ifadesini kullanan Shear, danışmanlık görevini sürdüreceğini dile getirdi.

Shear’ın koltuğunu şirketin başkanlığını yürüten Dan Clancy devraldı. 2019’da içerik yapımcısı ve topluluk deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı olarak şirkete katılan Clancy, kısa süre içinde başkanlığa yükselmişti.

Shear yeni Twitch CEO’suna güven oyu verdi

Platformun içerik yapımcılarıyla gelir paylaşımı modeliyle ilgili tartışmalar gündeme geldiğinde Clancy, sorunu çözüme kavuşturan isim oldu. Yayıncılara bir mektup gönderen Clancy, 50/50 gelir paylaşımı modelinde değişim olmayacağını ve “premium” yayıncılar için de 70/30 modelinin uygulanacağını belirtmişti. Clancy söz konusu kararın yüzü olarak gelen tepkileri karşılayan da isim olmuştu.

Emmett Shear da veda mektubunda yeni CEO’ya güven oyu verdi. Shear, “Twitch topluluğuna, yayıncılara ve personele büyük değer veriyor. Platformun özündeki değerleri iyi anlamış biri” ifadesini kullandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER