Teknoloji

Twitch kumar oyunları oynatan sitelere yasak getiriyor

twitch

Twitch, platformda kumar oyunlarının varlığına ilişkin artan endişeler doğrultusunda politikasında önemli bir değişiklik olduğunu duyurdu. Twitter’da bir açıklama yayınlayan Twitch, ABD’de ve “yeterli tüketici koruması sağlayan” diğer bölgelerde lisanssız slot, rulet ve zar oyunları içeren kumar web sitelerinin akışını yasaklayacağını söyledi.

Söz konusu politika değişikliği 18 Ekim’de yürürlüğe girecek ve Twitch, bu tarihten önce tüm politika dilini ve daha fazla ayrıntıyı yayınlamayı vaat ediyor.

Şimdiye kadar yasaklı sitelerin listesinde, aralarında Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com ve Roobet.com’un da bulunduğu en iyi bilinen sitelerden bazıları yer alıyor. Bu şaşırtıcı sayılmaz, çünkü Twitch’te bu alanlardaki kumar içeriğine sahip çok sayıda oyun akışı görülebiliyor. Twitch, gelecekte başkalarını kumar sitelerini de ekleyebileceğini, bu nedenle yasaklı web sitelerinin listesinin daha da uzayacağını söylüyor. Servis; spor bahisleri, fantezi sporları ve poker dahil olmak üzere belirli kumar içeriği türlerine odaklanan web sitelerine izin vermeye devam edecek.

Twitch, Pokimane ve DevinNash dahil olmak üzere platformun en popüler yayıncılarından bazılarının, kumar akışlarını ve sponsorlukları yasaklamadığı takdirde Noel haftasında servisi boykot etmekle tehdit etmesinin ardından söz konusuaçıklamayı yayınladı. Yayıncılar, bir yayıncının, Counter-Strike: Global Offensive bağımlılığını beslemek için takipçilerini ve yayıncı arkadaşlarını yaklaşık 200 bin dolar dolandırdığını kabul etmesi üzerine bir araya geldiler.

Kotaku‘nun belirttiği gibi, CS:GO gerçek dünyada parasal değeri olan silah kaplamalarına sahiptir ve kumar web siteleri bunları kumarhane fişleri olarak kullanır. Ortaya çıkan durum, Twitch’teki kumar akışları tartışmasını büyük ölçüde yeniden başlattı ve insanlar, yayıncıların aldatıcı davranışlara yol açabileceğine ve web sitesinin genç kullanıcılarına zarar verebileceğine dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER