Eğlence

Twitch kullanıcıları diğer izleyicilere abonelik hediye edebilecek

twitch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch kullanicilariTwitch geçtiğimiz ay düzenlenen TwitchCon’da sözünü verdiği değişiklikleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Bundan böyle Twitch kullanıcıları, diğer kullanıcılara 1 aylık abonelik paketleri armağan edebilecek. Söz konusu paketlerin yenilenmesi ise henüz mümkün değil.

Abonelik paketlerinin hediye edilebilmesi, maddi durumu çok güçlü olmayan Twitch üyelerinin kanalların imkanlarından yararlanmasını mümkün hâle getiriyor. Örneğin, sadece abonelere özgü olan Discord isimli sohbet aracından sadece kanallara abone olanlar yararlanabiliyor.

Hediye özelliğinin yayıncılar adına da işe yarar olacağı söylenebilir. Yayıncılar, düzenleyecekleri yarışmalarda ödül olarak 1 aylık ücretsiz abonelik verebilir.

Twitch yeni özelliğinden daha iyi yararlanılabilmesi adına bazı işbirliklerine de gidiyor. GameWisp ile birlikte bir eklenti hazırlayan şirket, Affiliate ve Partner programındaki yayıncılara önemli bir araç sunuyor. Bu araç sayesinde yayıncılar, hediyeyi hak ettiğini düşündükleri izleyicilerini öne çıkarabiliyor.

Twitch kullanıcıları arasındaki yakınlık hediyeler sayesinde artabilir

Twitch hediye özelliğiyle hem kullanıcılarına hem de abonelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu özellik sayesinde Twitch kullanıcıları arasındaki yakınlığın da artması muhtemel görünüyor. Daha fazla kişinin yayınlara abone olması, yayıncılar için de daha fazla gelir anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER