EğlenceManşetler

Twitch IRL ile YouTube ve Facebook Live’a rakip oluyor

twitch

twitch IRLTwitch, “vlogger” kitlesinin YouTube ve Facebook Live ile vedalaşmasını istiyor. Amazon’un sahibi olduğu çevrim içi yayın servisi, IRL adında yeni bir bölüm oluşturdu. Kullanıcılar söz konusu bölümde çeşitli etkinlik veya gezilerdeki deneyimlerini anlatabilecek veya sadece günlük yaşamlarında olan biteni paylaşabilecek.

Videolar canlı yayınlanabileceği gibi, daha sonra isteğe bağlı izlenebilecek biçimde yüklenebilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren Twitch’in mobil uygulaması üzerinden akıllı telefon kameralarıyla da yayın yapılabilecek.

Twitch bugüne kadar video oyunları eksenindeki canlı içeriklere odaklı bir yaklaşım izlemişti. Şirket daha önce de kendisini bu odaktan uzaklaştıracak bazı adımlar atsa da, Twitch IRL bu adımların en ciddisi olarak dikkat çekiyor. İlk olarak oyunların sanatsal kısmına odaklanan Twitch Creative’i hayata geçiren şirket, daha sonra sosyal yemek kanalıyla biraz daha ana akıma kaymıştı. Twitch bir süredir yüklenen videoları da repertuarına eklese de, bu özellik henüz beta aşamasının ötesine geçebilmiş değil.

Twitch IRL ile mobil yayıncılıktaki gecikmesini telafi etmeyi amaçlıyor

Mobil yayıncılık Twitch’in bu hamlesinin altında yatan en önemli faktörler arasında bulunuyor. Facebook Live ve Periscope gibi servislerin oldukça başarılı olduğu bu alanda Twitch’in aradaki farkı kapatması için oldukça hızlı koşması gerekiyor. Sonradan yüklenen videolar konusunda ise Twitch’i YouTube ile sıkı bir rekabet bekliyor.

İLGİLİ HABERLER