Eğlence

Twitch HTML5 oynatıcısını test etmeye başladı

twitch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch html5Video oyunu yayın sitesi Twitch, Flash’ı bırakma vaadinde iyi şekilde ilerliyor. Şirket yeni HTML5 oynatıcısı için kapalı beta testi başlattı. Şirket yeni HTML5 oynatıcısı sayesinde, mevcut oynatıcıya göre daha kısa sürede yüklenen ve yüksek çerçeve hızında yayınların daha tutarlı şekilde iletilmesini sağlayan bir yayın deneyimi sunulacağını belirtiyor.

Twitter, YouTube ve Facebook’un videoda HTML5’e geçiş yapmasının ardından bu en güncel formata geçiş planını geçen yıl duyurmuştu. Beta testi sadece belirli kullanıcılara açılıyor. Beta testinde yer alanlar, Twitch HTML5 seçeneğini video oynatıcısının ayarlar penceresinde bir seçenek olarak görüyor.

twitch html5Tam geçişin ne zaman tamamlanacağı hakkında bir bilgi verilmiyor, ancak Flash oynatıcısı gelecekte bir gün tamamen ortadan kaldırılacak. Bunun 2016 içinde gerçekleşmesi bekleniyor, çünkü Google da bu yılın ilerleyen zamanlarında Chrome internet tarayıcısında Flash’ı engellemeyi planlıyor.

Twitch’e göre, güncellenmiş video oynatıcısı kullanıcılardan en fazla talep edilen özelliklerden bir tanesi. Twitch’in ürün pazarlama yöneticisi Noreen McInnis, sonuçta kullanıcı kitlesine daha iyi bir görüntüleme deneyiminin sunulacağını belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER