Eğlence

Twitch hikaye özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başlıyor

twitch hikaye

Twitch hikaye özelliğini mobil uygulamalarında kullanıma sunduğunu açıkladı. Hikaye özelliği Twitch’te de Instagram ve Snapchat’tekine benzer şekilde işleyecek. Kullanıcılar fotoğraf, yazı veya kısa videoları hikaye olarak paylaşabilecek ve bu hikayeler 48 saat boyunca diğer kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek. Söz konusu özelliğin duyurusu geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Şirket hikayeler sayesinde içerik yapımcılarının çevrimdışıyken de topluluklarına ulaşabileceğini ve onlarla bağlantılı kalabileceğini belirtmişti.

Twitch’in yeni özelliğinden ilk etapta tüm kullanıcılar faydalanamayacak. Şu an için sadece son 30 gün boyunca yayın yapan partner ve iş ortakları hikaye paylaşabilecek. Ancak uygulamanın son versiyonuna geçiş yapan tüm kullanıcılar, bu hikayeleri Takip Edilenler sayfasının en tepesinde görebilecek. Şirket özelliğin dağıtımının kademeli olarak yapılacağının altını çizdi.

Buna ek olarak, en az 30 abonesi olan yayıncılar sadece abonelerinin görebileceği hikayeler paylaşabilecek. Twitch, “özel içerik aracılığıyla destekçilerin aboneliklerine daha da fazla değer katmak” için bu özelliğin kullanılmasını öneriyor.

Twitch hikaye paylaşıldığında bildirim gönderecek

Twitch hikaye özelliğiyle takipçilere kolay erişim imkanı sağlanabileceğine, güncellemelerin planlanabileceğine ve eğlencenin artırılabileceğine dikkat çekiyor. Yayıncılar hikaye paylaştığında Twitch’in mobil uygulaması takipçilerine bildirim gönderebilecek. Buna ek olarak, içerik yapımcıları paylaştıkları hikayelerin toplam görüntüleme sayısını ve bu hikayelere verilen reaksiyonları hikaye süresi dolduktan sonra da görebilecek.

Twitch hikaye özelliğini duyurduğu blog yazısında şu ifadelere yer verdi: “İzleyiciler, takip ettikleri diğer yayıncıların oluşturduğu hikayelerin yanı sıra sizin hikayelerinizi de canlı olarak görecek. Bu nedenle, topluluğunuzun akışlarınız arasında bilgi sahibi ve güncel kalmasını sağlamak için hafta boyunca düzenli olarak paylaşın.”

İLGİLİ HABERLER