Eğlence

Twitch gelecek yıl doğrudan oyun video yükleme izni verecek

twitch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch-logo-mor-270915

Twitch, YouTube’un oyun videoları sektörüne girişe yönelik yaptığı hamleye karşılık veriyor. Şirket çok yakında kullanıcılara servise doğrudan video yüklemelerine imkan tanıyacağını açıkladı.

Şimdiye kadar oyun oynanış görüntülerinin canlı veya arşivlenmiş yayınlarına odaklanmış olan Twitch için bu önemli bir yenilik anlamına geliyor. Ayrıca böylelikle PewDiePie gibi popüler YouTube kişileri de videolarını tıpkı YouTube’a yükledikleri gibi Twitch’e de yükleme imkanına kavuşacaklar. Basın bülteninde belirtildiğine göre, söz konusu Twitch özelliği 2016’da geliyor.

https://twitter.com/TwitchConSF/status/647466617908006912/photo/1

Google’ın sahibi olduğu YouTube geçtiğimiz ay önemli bir adım atarak video oyunlarına özel bir uygulama ve web sitesi açmış ve Twitch’e doğrudan rakip olmuştu. YouTube Gaming olarak adlandırılan servisin 60fps video yayın kalitesi ve “hadi oynat” tarzı öne çıkarılmış içerikleri dikkat çekiyor.

Bu arada Twitch tam HTML5 oynatıcısının da duyurusunu gerçekleştirdi. Belirli yayıncıların daha önce erişim imkanı bulduğu yeni oynatıcı ile birlikte Twitch videoları özellikle mobil cihazlarda daha rahat şekilde izlenebilecek. Ayrıca şirket gelecek yıl arama motorunu da güncelleyecek.

İLGİLİ HABERLER