Teknoloji

Donald Trump’ın Twitch hesabı yeniden erişime açıldı

Donald Trump Amazon nefretini unutup Twitch hesabı açtı

Twitch, ABD Başkanı Donald Trump için kampanya ekibi tarafından açılan hesabı “nefret eylemi” gerekçesiyle iki hafta önce geçici olarak askıya almıştı. Söz konusu ceza, bu hafta itibarıyla kaldırıldı ve Trump’ın Twitch hesabı yeniden erişime açıldı. ABD Başkanı’nın iki yayında Meksikalı göçmenler için kullandığı ifadeler, Twitch’in başkanın hesabını askıya almasına neden olmuştu.

Twitch’ten yapılan açıklamada, kararın Trump’ın haziran ayının sonlarında Tulsa’da düzenlediği mitingde kullandığı ifadeler nedeniyle alındığı belirtilmişti. Trump söz konusu konuşmada Meksikalı göçmenlerin hırsızlık yaptığını öne süren bir örnek kullanmış ve bu örnekte Meksikalı erkekleri tanımlamak için “hombre” ifadesini seçmişti.

Trump’ın 2015’te yaptığı bir konuşmanın tekrar yayını da Twitch’in tepkisini çekmişti. Trump, başkanlığa adaylığını açıkladığı konuşmada da Meksikalı göçmenlerden “tecavüzcüler” şeklinde bahsetmişti.

Twitch, Donald Trump cezasının neden iki hafta sürdüğü konusunda ekstra bir açıklama yapmadı. Şirket, sadece iki hafta önce yaptığı açıklamayı hatırlattı ve platformunda nefret eylemlerine izin verilmediğini belirtti. Bu nedenle ABD Başkanı’nın kanalının geçici olarak askıya alındığı ve ilgili içeriklerin de kaldırıldığı yeniden hatırlatıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER