Teknoloji

Twitch Donald Trump’ın hesabını askıya aldı

Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump şimdi de çevrimiçi canlı yayın platformu Twitch ile karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. Twitch, Trump’ın Tulsa’da gerçekleştirdiği mitingin canlı yayınında ve 2016 kampanyasının tekrar yayınlarında nefret söylemi ve kötü muamele politikalarını ihlâl ettiğini belirtti. Bu gerekçeyle ABD Başkanı’nın hesabı geçici olarak askıya alındı. Twitch’in Trump’ın Meksikalı göçmenlere ilişkin sözleri nedeniyle bu kararı aldığı belirtildi.

Trump, Twitch tarafından kurallara aykırı olarak tanımlanan konuşmalarından birinde şu ifadeleri kullanmış: “Hey, saat gecenin 1’i ve çok sert, bunu arada kullanırım, bir ‘hombre’ (İspanyolcada Adam) kocası iş seyahatinde veya başka bir yerde olan bir kadının kapısını zorluyor.”

Twitch tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Twitch’te nefret söylemine izin verilmiyor. Politikalarımıza uygun olarak, yayında söyledikleri gerekçesiyle Başkan Trump’ın hesabı geçici olarak askıya alındı.”

Trump’ın Twitch kanalı, 2020 seçim kampanyasının bir parçası olarak geçtiğimiz yılın ekim ayında açılmıştı. Twitch, Trump’ın medya ekibine platformun siyasetçilere ayrıcalık yapmadığının açık biçimde belirtildiğini vurgulamıştı. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada, politikacıların da Twitch’in kurallarına uyması gerektiğinin altı çizilmiş ve kuralları ihlâl eden her içerik için işlem yapılacağı ifade edilmişti.

Donald Trump ve internet platformları arasındaki ilişkiler şu sıralar biraz daha gerilmiş durumda. Reddit de geçtiğimiz gün Donald Trump’ın subreddit’ini yasaklamıştı. Twitter ise ABD Başkanı’nın paylaşımlarına “gerçekleri öğrenin” etiketi ekleyerek Trump’ın ve destekçilerinin büyük tepkisini çekmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER