Eğlence

Twitch çift aşamalı giriş sistemiyle güvenliği artırıyor

twitch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch-logo-mor-270915

Kullanıcılarına çift aşamalı giriş sistemiyle ekstra güvenlik imkanı sağlayan son şirket Twitch oldu. Twitch’ten yapılan açıklamada yeni güvenlik özelliğinin Authy ile işbirliği içinde sunulduğu belirtildi. Authy, Twitch kullanıcılarına SMS yerine bildirimle ulaşacak. Böylelikle çift aşamalı giriş sisteminden doğan karmaşanın biraz olsun önlenmesi amaçlanıyor.

Halihazırda pek çok serviste ve internet sitesinde çift aşamalı giriş sistemi kullanılıyor. Bu özellik aktive edildiğinde hesaba giriş yapabilmek için şifreye ek olarak, genellikle akıllı telefona gönderilen, bir kod daha girilmesi isteniyor. Kullanıcılar gelen kodu giriş ekranında belirtilen bölüme yazarak ilgili servise veya internet sitesine girebiliyor.

Böylelikle bir kişinin şifresi başkasının eline geçse bile, akıllı telefona erişemediği sürece şifrenin kullanıldığı servise giriş yapması imkansız hâle geliyor. Ancak süreci biraz daha zahmetli kıldığı için kimi kullanıcılar çift aşamalı giriş sistemini aktive etmeme yoluna gidebiliyor.

Twitch’in çift aşamalı giriş sistemi için Authy ile çalışması mantıklı bir karar gibi gözüküyor. Authy’nin ilgili giriş kodunu SMS yerine bildirimle göndermesi, özellikle ek mesaj ücretlerinden kaçınanlar için doğru bir hamle niteliği taşıyor. Buna ek olarak, Authy ile birden fazla hesap yönetilebiliyor. Böylelikle her şeyi tek bir yerde toplamak mümkün oluyor. Twitch’in yeni özelliği, Ayarlar menüsünde bulunan güvenlik sekmesi üzerinden aktif hâle getirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER