Eğlence

Twitch canlı yayın özelliğini oyunların içine yerleştiriyor

twitch

twitch canli yayin

Twitch, çevrim içi oyun yayın servisinde sadece oyunların izlenmesini istemiyor. Şirket, izleyicilerin oyunlarla etkileşim içine girmesini de amaçlıyor. “Twitch Pokemon Oynuyor” gibi internet dünyasında fenomen haline gelmiş işleri temele yerleştiren şirket, geliştiricileri canlı yayın özelliğini doğrudan oyunların içinde sunmaları konusunda teşvik ediyor. Oyun geliştiricilerinin canlı yayın imkanını oyunlarına kolaylıkla yerleştirmesi için bazı servisleri de kullanıma alan Twitch, özelliğin entegre edildiği ilk üç oyunu duyurarak canlı yayın entegrasyonuyla sağladığı imkanlar hakkında bilgi verdi.

Twitch’in canlı yayın entegrasyonuyla ön plana çıkardığı oyunlar arasında dikkati ilk önce Schell Games tarafından geliştirilen Wastelanders çekiyor. Sıra temelli bir strateji oyunu olan Wastelanders’daki mücadelede oyuncular ve izleyiciler farklı görevler üstleniyor. Kıyamet sonrası dönemde bir çorak arazide geçen oyunda, yayıncılar kumandanlık yaparken, oyuncular da asker olarak konumlanıyor ve yine bir yayıncı ve oyuncular topluluğuna karşı mücadele ediliyor. Henüz gelişim süreci devam eden Wastelanders’ın kesin çıkış tarihi konusunda bilgi verilmedi.

wastelanders-150316

Twitch’in gözler önüne serdiği yeni oyunlardan birisi de Pipeworks tarafından geliştirilen Superfight. Oyuncular Superfight’ta sanal bir kart destesinden çektikleri kartlarda bulunan yeteneklerle kendi ilginç süper kahramanlarını oluşturabilecek. Ardından oyuncular kartlarını izleyicilerin gözü önünde yarıştırıyor. Bu yarışı izleyenler, etiketler kullanarak kimin kazandığına oylarıyla karar veriyor. Oyun, Twitch’in dört yönlü canlı video özelliğini de destekliyor.

superfight-150316

Twitch’in entegre canlı yayın özelliğini tanıtmak için kullandığı bir diğer oyun ise Proleteriat imzalı Streamline oldu. American Gladiators’u hatırlatacak türden canlı ve çizgi film vari bir tasarıma sahip olan aksiyon oyununda yayıncılar 15 izleyiciyi bir araya getirip hemen oyun modlarından birine geçiş yapabiliyor.

Twitch canlı yayın özelliklerini daha önce başka oyunlarda entegre olarak sunmuş olsa da, bu denli kapsamlı entegrasyon imkanının daha önce sağlanmadığını belirtmek gerekiyor. Twitch’in oyun yayını konusundaki en büyük rakiplerinden biri olan Google’da Android oyunlarının YouTube üzerinden yayınını kolaylaştıracak önemli adımlar atmıştı.

İLGİLİ HABERLER