EğlenceTeknoloji

Apple TV sonunda resmi Twitch uygulamasına kavuştu

twitch apple tv

Apple TV sahipleri için yeni haftanın iyi başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Spotify‘ın ardından Twitch de Apple TV uygulamasını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Daha öncesinde Apple TV sahiplerinin Twitch’e erişmek için Twitchy gibi üçüncü taraf çözümleri indirmesi gerekiyordu.

Twitch’in Apple TV uygulaması, alışılagelmiş Twitch deneyiminden pek fazla uzaklaşmıyor. Temel hatlarıyla bu deneyimin büyük ekrana taşındığı söylenebilir. Uygulamadaki “ana sayfa” sekmesinde kullanıcıların takip ettikleri oyunlar ve kanallar gösteriliyor. Gezinme sekmesinde ise oyun ve bölüm ikonları izleyici sayılarına göre düzenlenmiş şekilde ızgara görünümünde gösteriliyor.

Twitch Apple TV uygulamasında sohbete katılmak da mümkün

Twitch’in Apple TV uygulaması üzerinde bir yayın izlemek, tarayıcı üzerinde yayın izlemekten çok farklı değil. İzleyiciler diledikleri takdirde sohbete bile katılabiliyor. Apple TV’nin kumandasında yazı yazmak biraz zahmetli bir deneyim. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde kullanıcılara iPhone klavyesini kullanma imkanının verilmesi önemli bir avantaj olabilir.

Twitch’in Apple TV uygulamasının türünün ilk örneği olmadığını belirtmek gerekiyor. Amazon Fire TV, Xbox One ve PlayStation 4 gibi cihazlardan çok uzun süredir Twitch’e erişilebiliyor. Ancak Apple TV’yi öncelikli olarak tercih edenler için Twitch’in tvOS platformuna gelişi önemli bir ekleme niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER