Eğlence

Twitch’te abonelere özel yayın dönemi başladı

twitch

Twitch, kurallarına uyan yayıncılarına sunduğu imkanlara bir yenisini daha ekledi. Yayıncılar bundan böyle, diledikleri takdirde, sadece abonelerinin izleyebileceği yayınlar açabilecek. Böylelikle sadık takipçiler ödüllendirilirken, yayıncı ve aboneleri arasındaki bağ da biraz daha kuvvetlenecek.

Twitch’in Affiliate veya Partner programlarından birine üye olan yayıncılar, yayınlarının izleyici kitlesini de kendi tercihleri doğrultusunda belirleyebilecek. Abonelerin yanı sıra VIP abonelere veya moderatörlere özel yayınlar gerçekleştirmek de mümkün olacak. Bu yayınları izlemek için 5 dolar olan aylık abonelik ücreti dışında bir ücret ödemek gerekmeyecek. Abone olmayan takipçiler ise yayının ön izlemesini görebilecek. Ön izleme bittiğinde ise izleyicilere abone olmayı isteyip istemedikleri sorulacak.

Yayıncıların bu ayrıcalıktan yararlanabilmeleri için bazı kurallara uymaları gerekiyor. Twitch, içerik sahiplerinin son 90 gün içinde kanallarında hiçbir ihlâlde bulunmamış olmasını zorunlu tutuyor. E3 sırasında umumi bir tuvalette yayın açtığı için hesabı iki hafta askıya alınan Dr Disrespect gibi yayıncıların sadece abonelerine özel yayınlar açabilmesi için cezasını doldurduktan sonra 3 ay daha sabretmesi gerekiyor.

Buna ek olarak; yayınların abonelere özel olması, kuralların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Yayıncıların sadece abonelerine özel olan yayınlarda bile Twitch’in topluluk kurallarına uyması zorunlu tutulacak.

Twitch benzer özellikleri daha önce de test etmişti. Sadece abonelerin yazabildiği sohbet akışları, pek çok yayıncı tarafından denenen bir uygulama olmuştu. Her abonelikten yüzde 50 oranında bir pay alan yayıncılar için aboneliği teşvik edecek yeni araçların sunulması büyük önem taşıyor. Henüz beta testleri devam eden abonelere özel yayın seçeneğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER