Eğlence

Twitch 1080p yayın seçeneğini dağıtmaya başladı

twitch 1080pCanlı yayın teknoloji dünyasının yükselen değeri olmayı sürdürüyor. Bu popülarite nedeniyle canlı yayınlar daha fazla reklam geliri getirecek bir kaynak olarak da değerlendiriliyor. Para kazandırma potansiyeli nedeniyle canlı yayın platformlarına sürekli olarak yenileri ekleniyor. Twitch hâlâ bu platformların “atası” olarak öncü konumunu koruyor. Ancak giderek kızışan rekabet, Amazon’un sahip olduğu canlı yayın platformlarını da yeni hamleler yapmaya teşvik ediyor. Twitch 1080p çözünürlüklü canlı yayın yapmayı mümkün kılarak güçlü konumunu korumayı amaçlıyor. Şirket, söz konusu özelliğin dağıtımına başladı. Eğlence endüstrisinin 4K çözünürlüğün peşinde olduğu göz önüne alınınca Twitch’in hamlesine pek şaşırmamak gerekiyor.

Twitch daha önce bazı yayıncılara 60 fps’de 1080p çözünürlüklü yayın yapma imkânını sunmuştu. Ancak şirket bu imkânı tüm kullanıcılarına sağlama konusunda aceleci davranmamıştı. Önceliği kod çevrimi teknolojisini kuvvetlendirmeye veren Twitch, artık tüm yayıncılara yüksek çözünürlüklü yayın yapma fırsatını sunuyor.

Twitch artık kullanıcılara 3 ila 6 megabitlik bit oranları öneriyor. Daha önce bu sınır 3,5 megabit idi. Bit oranının yükseltilmesi, 1080p çözünürlüklü yayın yapmayı mümkün kılıyor. Yüksek çözünürlük dışında bit oranının aşağıya çekilmesiyle yayınlardaki görsel bozulmalar da düzeltilecek. Böylelikle yüksek tempolu oyunlardan alınan keyif biraz daha artacak. İzleyicilere de yayınları izleyebilmeleri için daha fazla seçenek sunulacak.

Twitch 1080p çözünürlüklü yayınlar konusunda yayıncıları uyarıyor

Twitch yayıncıları aşırıya kaçmamaları konusunda uyarmayı da ihmal etmedi. Yayın yapmanın bant genişliğine bağlı bir aktivite olduğunu hatırlatan Twitch, yayıncılara her zaman bu çözünürlüğü kullanmamalarını önerdi.

İLGİLİ HABERLER