Teknoloji

Twisty Board 2: Uzaylı istilasına karşı herkes görev başına

twisty board 2

Popüler filmlerin devamının çekilmesi gibi, popüler mobil oyunların da yeni versiyonları hazırlanıyor. Uzun yıllar önce Angry Birds ile başlayan ve günümüzde de çok sayıda oyunla devam eden bu furyanın en yeni temsilcilerinden birisi de Twisty Board. 2016’da çıkan ve hatırı sayılır bir ilgi gören ilk oyunla başlayan macera, Twisty Board 2 ile devam ediyor.

Twisty Board’u bir seriye dönüştüren ikinci oyun, geliştirici stüdyo Love Handle Developers tarafından “İlki sadece bir eğitimdi. Şimdi gerçek mücadele seni bekliyor” cümlesiyle tanımlanıyor. Son yıllarda bir hayli popüler olan 8-bit tarzı grafiklerin kullanıldığı oyunun temel dinamiği de orijinal Twisty Board ile aynı. Oyuncular açık bir alanın üzerinde hava kaykayıyla ilerlerken hem karşılarına çıkan düşmanları öldürmeye hem de kendilerini engellerden sakınmaya çalışıyor.

Twisty Board 2’de oyuncuların önüne Hikaye Modu ve Sonsuz Mod adını taşıyan iki farklı oyun formatı sunuyor. Bu iki mod arasında oyun kontrolü konusunda bir fark bulunmuyor. Ancak Hikaye Modu, adından da anlaşılabileceği üzere, bir hikaye ekseninde ilerliyor. Bu hikayeye göre, Dünya Q’Tath adını taşıyan uzaylı savaşçılar tarafından ele geçiriliyor. Ancak Q’Tath’lar Dünya’yı ele geçirirken kumanyaları azaldığı için Dünya’daki insanları yakalayıp hapsediyor. Tutsakları kurtarma sorumluluğu ise tahmin edilebileceği üzere akıllı telefonu elinde tutan oyuncuya veriliyor.

Hikaye Modu’nda oyuncular Q’Tath’lar ile beş yeni savaş alanında mücadele ediyor. Bu mücadelelerin sonucunda tutsaklar özgür bırakıldığında insanlık kurtarılmış ve oyun kazanılmış oluyor.

Sonsuz Mod ise başka oyunlarda da alışık olduğumuz “sonsuz koşu” formatını sunuyor. Bu formatta oyuncuların oyun alanında can kaybetmeden mümkün olduğunca ilerlemesi temel hedef olarak koyuluyor. Her iki modda da düşman ateşi veya bir engele çarparak ölen oyunculara karakterlerini yeniden canlandırmaları için bir şans veriliyor. İlk seferde bir video izleyerek maceraya devam etmek mümkün olurken, daha sonraki seferlerde oyun parası harcamak gerekiyor.

Twisty Board 2’de oyunun kontrolü oldukça kolay. Oyuncuların sadece önlerindeki okun işaret ettiği doğrultuda hareket etmeleri ve bu esnada engellerden ve düşmanlardan kendilerini korumaları gerekiyor. Oyuncuların hareket yönündeki düşmanlara otomatik olarak ateş açılıyor.

twisty board 2Twisty Board 2, bir hikayeye bağlı kalarak ancak gerilmeden bir oyun deneyimi yaşamak isteyenlerin önündeki keyifli seçenekler arasında yer alıyor. Oyun iOS ve Android üzerinde oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER