Teknoloji

Twitter’ın sıkı API kurallarından etkilenen Tweetro Windows Mağaza’ya paralı Tweetro+ olarak geri döndü

Twitter’ın katı API kısıtlamaları Windows 8 tarafındaki sayılı ve popüler Twitter uygulaması Tweetro’yu fena etkilemişti. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulama 100 bin kullanıcı sınırına takılıp kalmıştı. Neyse ki, yeni yayınlanan Tweetro+ uygulamasıyla bu sorunun üstesinden gelindi. Ne var ki, önemli bir detay var: Windows 8 ve Windows RT için Windows Mağaza üzerinden yayınlanan bu uygulama paralı. Şu sıralar 9.99 dolar gibi indirimli fiyattan satılan uygulamanın fiyatının birkaç hafta içinde 12.99 dolara çıkması bekleniyor.

Twitter’ın üçüncü taraf uygulamalara en fazla 100 bin kullanıcı biletine izin veren API kısıtlaması nedeniyle üçüncü taraf Twitter uygulamaları nispeten yüksek bir fiyatla karşımıza çıkmaya başlıyor. Tweetro+ ilk etapta iki Twitter hesabını kullanmanıza izin veriyor. Ancak uygulama içi satın alma yaparak bu limiti beşe çıkarmak mümkün kılınmış.

Twitter istemcilerinin gelecekte yüksek fiyatlı bir şekilde karşımıza çıkacaklarını kestirmek güç değil. Ancak endişe edilen tek nokta bu değil. Tweetro+’ın açıklama bölümüne bakıldığında uygulamayı geliştirenlerin “bu uygulamanın satın alınmış hâlde de her zaman aynı şekilde işlev göstermeye devam edeceğinin” garantisini vermedikleri görülüyor. Twitter’ın API, kural ve düzenlemelerdeki değişimleri de buna sebep olarak gösteriliyor.

Görünüşe göre Twitter Windows 8 için resmi bir uygulama hazırlamaktan daha çok Windows 8 için daha önce harekete geçen yazılımcıların yoluna taş koymakla uğraşıyor.

İlgili >> Tweetro, Windows Mağaza

İLGİLİ HABERLER