Teknoloji

Tweetdeck.com alan adında yaşanan soruna rağmen Tweetdeck düzgün şekilde çalışıyor

tweetdeck twitter

Twitter’ın bir yan ürünü olan TweetDeck, özellikle bu sosyal medya platformunu profesyonel biçimde kullananlar için yararlı araçlar sunuyor. Ancak son yıllarda Twitter, bu ürününü çok fazla önemsemiyor ve bunun kapanacağına dair beklentiler giderek artıyordu. Elon Musk’ın yönetimi almasının ardından, hafta sonu yaşanan bir gelişme, TweetDeck kullanıcılarını korkuttu. Çünkü tweetdeck.com alan adı artık çalışmıyordu.

TweetDeck’i kullanmak için tweetdeck.com adresine gidenlerin karşısına, web sitesine erişilemediğini belirten bir mesaj çıkıyor. Bu mesaj ve Türkçeleştirilmiş hâli aşağıda yer alıyor:

upstream connect error or disconnect/reset before headers. reset reason: connection failure

upstream bağlantı hatası veya başlıklardan önce bağlantı kesme/sıfırlama. sıfırlama nedeni: bağlantı hatası
tweetdeck twitter

Neyse ki, sorun sadece alan adındaymış ve TweetDeck, tweetdeck.twitter.com adresinde düzgün şekilde çalışmaya devam ediyor. Görünen o ki, alan adının yönlendirilmesiyle ilgili olarak Twitter tarafında bir problem var ve haberi yayına hazırladığımız sırada da bu sorun devam ediyordu.

TweetDeck, tüm ekiplerin içini boşaltan büyük Twitter işten çıkarmalarına rağmen çalışmaya devam ediyor ve özellikle profesyoneller tarafından çok sevilen bu tweet takip ve yayın aracının Musk’ın sahipliği altında ortadan kalkan en son Twitter özelliği haline gelmesinden endişe duyuluyor.

Twitter bu konuyla ilgili olarak bir resmi açıklama yapmadı. TweetDeck Twitter hesabında (bu haber yayına hazırlandığı sırada Ağustos 2022’den beri tweet atılmadığı görülüyor) veya Twitter Destek hesabında (en son 23 Aralık 2022’de tweet attı) bundan bahsedilmedi. Şirket, basın ofisini kapatmış olsa da yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bu hafta gerçekleşenlerin de üstüne eklendiği birçok işten çıkarmaya rağmen, birkaç aksaklık çıksa da, Twitter genel olarak normal şekilde çalışıyor. Ve bu garip yönlendirme sorununun dışında, TweetDeck kullanıcılar için düzgün biçimde işlemeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER