Teknoloji

Tweetbot’un bazı özellikleri Twitter API değişikliği nedeniyle kaldırıldı

tweetbot 3 mac

tweetbot 3 macTwitter bugün itibarıyla API’da değişiklik yapmayı planlıyor. Bu değişikliğin etkileri Tweetbot uygulamasında da görülmeye başlandı.

Tapbots, dün Tweetbot iOS uygulamasını güncelledi. Güncellemeyle birlikte Wi-Fi üzerinden zaman akışı yayını; beğeniler, retweet’ler, takipler ve alıntılar için bildirimler, aktivite ve istatistikler sekmesi ve Apple Watch uygulaması kaldırıldı.

Öte yandan bahisler ve direkt mesajlar için bildirimler de birkaç dakika gecikmeli ulaştırılacak. Wi-Fi üzerinden anında zaman akışı yerine zaman akışı her bir ya da iki dakikada bir otomatik olarak yenilenecek.

Aslında bu değişikliklerin hiçbiri Tweetbot‘un sunduğu deneyimi temelden etkilemeyecek. Ancak uygulamanın yararlı özelliklerinin bir kısmının tırpanlandığını da söylemek gerekiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Tweetbot 3 sürümü çıkarıldığında, şirket bu API değişikliklerini planladığını ve sonuçta önemli bir deneyim düşüşüne neden olmayacağını kaydetmişti.

Twitter’ın değişiklikleri diğer uygulamaları da etkileyecek

Gerçekten de en büyük kayıp Apple Watch uygulaması oluyor. Tweetbot, bunu kaldırdığını çünkü Aktivite verisine yoğun biçimde bağlı olduğunu kaydetti. Bugün itibarıyla tüm üçüncü taraf uygulamalar API değişikliklerinden etkilenmeye başlayacak. Yani durum sadece Tweetbot’a özel değil.

İLGİLİ HABERLER