Eğlence

tvOS 17 ile FaceTime görüşmeleri Apple TV’ye geliyor

tvos 17 facetime

Apple, bu sonbaharda ev kullanıcıları için Apple TV 4K’yı daha keyifli, etkileşimli ve eğlenceli hale getirecek bir yazılım güncellemesi olan tvOS 17’yi duyurdu.

Apple TV 4K’ya eklenecek olan FaceTime özelliği sayesinde kullanıcılar, bu popüler uygulamayı ilk defa televizyonlarında kullanarak aileleri ve arkadaşlarıyla daha etkileşimli görüşmeler yapabilecekler. tvOS 17, yepyeni Kontrol Merkezi ve iPhone ile daha iyi çalışan kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak diğer geliştirmelerle birlikte geliyor. Sinema kalitesinde görüntü ve ses özellikleri sunan Apple TV 4K, Apple TV+, popüler çevrimiçi yayın uygulamaları ve Apple Music, Apple Fitness+ ve Apple Arcade gibi hizmetleri evin büyük ekranında bir araya getiriyor. A15 Bionic çipin güçlü performansı, kullanıcı dostu kontroller ve Apple cihazlarıyla akıllı ev aksesuarları arasında sorunsuz entegrasyon özellikleriyle Apple TV 4K, oturma odaları için en iyi cihaz olma özelliğini taşıyor. tvOS 17, bugünden itibaren geliştirici beta sürümüyle sunuluyor ve bu sonbaharda ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak kullanıcılara sunulacak.

Apple’ın Global Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Borchers, “tvOS 17, FaceTime ve yeni video konferans özellikleriyle Apple TV 4K kullanıcılarına oturma odalarından ayrılmadan herkesle kolayca iletişim kurma olanağı sunarak dönüşüm yaratıyor” dedi ve şunları ekledi: “Yeni özellikler ve geliştirmelerle daha da kullanıcı dostu ve keyifli hale gelen Apple TV, Apple müşterileri için oturma odasında tercih edebilecekleri en iyi seçenek olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.”

Bu sonbahardan itibaren Apple TV 4K kullanıcıları, Apple TV için yeni FaceTime uygulamasını kullanarak doğrudan Apple TV’den arama yapabilecek veya iPhone veya iPad’de başlattıkları aramaları Apple TV’ye aktarabilecekler. Apple TV’deki FaceTime, kullanıcının iPhone veya iPad’ine kablosuz olarak bağlanmak için Süreklilik Kamerası’nı kullanıyor ve cihazdaki kamera ve mikrofonu kullanarak arama katılımcılarını televizyonda bir araya getiriyor.

tvos 17 facetime

Ana Sahne özelliği sayesinde odadaki herkesin hareketi ekranda mükemmel bir şekilde kadrajlanıyor. Hareket tabanlı yeni tepkiler, arama katılımcılarının ellerini kullanarak kalpler veya havai fişekler gibi efektleri ekrana yansıtmalarını ve sohbete daha fazla eğlence katmalarını sağlıyor. Split View özelliği, SharePlay oturumu sırasında program veya filmleri sevdikleriyle birlikte izleyebilme ve aynı anda herkesi FaceTime aramasında görebilme imkanı sunuyor.

tvOS 17 ile birlikte, Webex by Cisco ve Zoom gibi video konferans uygulamalarının iletişim özelliklerinin Apple TV 4K’da kullanılabilmesi de mümkün olacak. Geliştiriciler, Süreklilik Kamerası API’lerinden yararlanarak iPhone veya iPad kamerasını ve mikrofonunu tvOS uygulamalarına entegre edebilecekler ve kullanıcıların oturma odalarında yeni ve etkileyici ortak eğlence deneyimleri yaşamalarını sağlayabilecekler.

Apple Music ile Şarkı Söyle özelliği, Süreklilik Kamerası ile entegrasyon sağlayarak kullanıcıların en sevdikleri parçalara eşlik etmelerine ve ekrana eğlenceli filtreler eklemelerine olanak tanıyacak.

tvOS 17 ile birlikte Apple TV 4K (3. nesil) kullanıcıları, en sevdikleri parçalara eşlik edebilecek, kendilerini ekranda izleyebilecek ve eğlenceli filtreler ekleyebilecekler.

Apple TV’deki yeni Denetim Merkezi, kullanıcıların Apple TV deneyimindeki temel ayarlara ve bilgilere daha kolay erişmelerini sağlıyor. Denetim Merkezi, saat ve etkin profil dahil olmak üzere sistem durumunu gösteriyor ve kullanıcının etkinliğine göre faydalı ayrıntılar sunuyor.

tvOS 17, Siri Remote’u bulma özelliği sayesinde Apple TV ile iPhone arasındaki entegrasyonu güçlendiriyor. Kullanıcılar, iPhone’daki Denetim Merkezi’nden Apple TV Remote’u başlatarak Siri Remote’u bulabiliyorlar. Kullanıcılar, uzaktan kumandaya yaklaştıkça ekrandaki dairenin büyüdüğünü görerek hareketlerini yönlendirebiliyorlar.

Ayrıca, Apple TV’yi uyandırıp kontrol etmek için iPhone’daki kumanda kullanıldığında otomatik olarak kullanıcının kendi profiline geçiş yapılıyor. Böylece kullanıcılar en son izledikleri programlara ve kişiselleştirilmiş önerilere erişebiliyorlar. tvOS 17 ile sistem dili ve eşleştirilmiş AirPods dahil olmak üzere her kullanıcı profili için ek ayar ve tercihlerin kaydedilmesiyle daha da kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuluyor.

Ekran koruyucu geliştirmeleri, Apple TV’de daha keyifli ve özelleştirilmiş bir deneyim sağlıyor. Kullanıcılar artık kişisel arşivlerinde veya paylaşılan arşivde bulunan özel olarak derlenmiş Anılar’ı büyük ekranda görebiliyorlar. Havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucuları, Arizona’daki Monument Vadisi ve California’daki sekoya ormanları gibi etkileyici yeni yerlerin yer aldığı bir koleksiyonu içeriyor.

tvOS 17 ile birlikte, diyalogları geliştirerek kullanıcıların HomePod (2. nesil) ile eşleştirilmiş Apple TV 4K’da film veya TV programındaki efektler, aksiyon ve müziğin üzerine söylenen replikleri daha net bir şekilde duymalarını sağlayan Dialog Enhancements özelliği de sunuluyor.

Apple TV 4K kullanıcılarına daha sinematik bir görsel deneyim sunmak için dinamik meta verilerle Dolby Vision 8.1 desteği sunuluyor.

Apple Fitness+ geliştirmeleri arasında Custom Plans, kullanıcıların gün, süre, antrenman türü gibi kriterlere göre özel antrenman veya meditasyon programları almasını sağlayan yeni bir özellik; Group Workouts, arka arkaya kesintisiz şekilde yapabilecekleri birden çok antrenman ve meditasyon seçmelerine olanak tanıyan bir özellik; ve Sound Focus, kullanıcıların müziğin veya antrenörün sesinin ön plana çıkmasını sağlayan bir özellik yer alıyor.

Üçüncü taraf VPN desteği, kurumsal ve eğitim kullanıcılarına özel ağlara erişim sağlama imkanı sunuyor ve Apple TV’yi ofis ve konferans odalarında mükemmel bir çözüm haline getiriyor.

tvOS 17 ile birlikte Apple TV 4K kullanıcıları, özel olarak derlenmiş Anılar’ı ekran koruyucusu olarak kullanabilecekler.

tvOS 17, Apple TV 4K (3. nesil) kullanıcıları için bir yazılım güncellemesi olarak bu sonbaharda ücretsiz olarak sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER