Teknoloji

tvOS 15 20 Eylül’de SharePlay olmadan yayınlanacak

tvos 15

Apple önümüzdeki hafta iOS 15, iPadOS 15 ve watchOS 8 ile birlikte bir yazılım güncellemesi daha yayınlayacak. tvOS 15 de 20 Eylül’de Apple TV sahipleriyle buluşmaya başlayacak.

tvOS 15’le birlikte Apple TV deneyiminde bazı yenilikler ekleniyor. SharePlay bu yenilikler arasında en heyecan vericisi olarak öne çıkıyor. SharePlay ile FaceTime kullanıcıları, aralarında Apple TV’nin de bulunduğu Apple cihazları üzerinden eş zamanlı şekilde izleyebilecek.

Apple geçtiğimiz ay SharePlay’in iOS 15 ve tvOS 15’te rötarlı olarak sunulacağını açıklamıştı. Dolayısıyla tvOS 15’in bu ilginç özelliğini deneyimlemek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Yeni tvOS’le Apple TV uygulamasına da iki yeni keşif özelliği ekleniyor. Bu özellikler “Hepiniz İçin” ve “Sizinle Paylaşıldı” adını taşıyor. “Hepiniz İçin” başlığında tüm ev halkının sevebileceği içerikler sunulacak. “Sizinle Paylaşıldı” bölümünde ise Mesajlar üzerinden kullanıcılara gönderilen filmler veya diziler yer alacak.

tvOS 15’le birlikte AirPods Pro’sunu veya AirPods Max’ini Apple TV’sine bağlayanlar, Uzamsal Ses desteğinden de faydalanabilecek.

tvOS 15 Apple TV HD, Apple TV 4K (2017) ve Apple TV 4K (2021)’e yüklenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER