EğlenceManşetler

tvOS 12 ile sinema deneyimi daha yükseğe çıkacak

tvos 12

tvos 12

Apple WWDC 2018 açılış toplantısında, iOS 12 ve watchOS 5’in yanı sıra, eğlencenin keyfini büyük ekranda çıkarmak için tasarlanmış güçlü işletim sistemi olarak nitelendirdiği tvOS 12’nin tanıtımını da yaptı.

tvOS 12 Dolby Atmos ses desteği, sevdiğiniz televizyon programlarına ve filmlere kolay erişim sağlayan kullanışlı yeni özellikler ve uzaydan çekilmiş nefes kesici görüntülerle Apple TV 4K’nın sunduğu sinema deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Apple TV 4K, geçen sonbaharda piyasaya çıkmıştı. Bu set üstü eğlence cihazı müşterilere Apple’ın en geniş 4K HDR film koleksiyonunu sunarken, iTunes arşivlerinde yer alan daha önce satın alınmış filmleri de ücretsiz olarak 4K HDR’a yükseltme olanağı sunuyor. Bu sonbaharda, iTunes her yerde Dolby Atmos destekli en geniş film koleksiyonunu sunacak. Bu filmler ücretsiz olarak Dolby Atmos ses desteğini de içerecek. tvOS 12 ile Apple TV 4K, hem Dolby Vision hem Dolby Atmos sertifikalı tek yayıncı olacak. 4K HDR görüntü ve üç boyutlu alanda her yere yayılan etkileyici ses ile en kaliteli sinema deneyimini sunuyor.

Apple, dünyanın dört bir yanından farklı video sağlayıcıların müşterilerine abonelik sunmak için Apple TV 4K’yı tercih ettiklerine de dikkat çekti. WWDC 2018’de ABD’nin ikinci büyük kablolu yayın operatörü olan Charter Communications’ın müşterilerine Apple TV 4K’yı sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu yıl içinde, yaklaşık 50 milyon evdeki müşteriler Apple TV 4K, iPhone ve iPad’lerinde Siri ve Apple TV Uygulamasıyla kusursuz şekilde entegre olan yepyeni Spectrum TV uygulaması aracılığıyla canlı yayın kanallarına ve isteğe bağlı on binlerce programa erişebilecek. Ayrıca mobil alandaki varlığını büyüten Charter bu işbirliğinin bir parçası olarak, müşterilerine iPhone ve iPad sunacak. Charter, müşterilerine servislerinde Apple TV 4K sunmaya başlamış olan, ABD’deki AT&T DirecTV Now, Fransa’daki CANAL+ İsviçre’deki Salt’ın arasına katılıyor.

tvos 12 apple tv uygulaması

Henüz Türkiye’de bulunmayan; iPhone, iPad ve Apple TV’deki Apple TV Uygulaması 10 ülkedeki 100’den fazla katılımcı video uygulamasından televizyon programlarını ve filmleri tek adresten bulma ve izleme olanağını sunuyor. Apple TV ve iOS için Single sign-on özelliği müşterilere, bir kez oturum açıp kablolu yayın abonelikleri üzerinden sunulan tüm video uygulamalarına erişme olanağı sunuyor. tvOS 12 sayesinde Apple Zero sign-on olanağı sağlayarak kimlik doğrulama işlemini daha da kolaylaştırıyor. Apple TV kullanıcının geniş bant ağını kolayca tanıyor ve aboneliği üzerinden aldığı desteklenen tüm uygulamalarda hiçbir şey yazmaya gerek kalmadan, otomatik olarak oturum açıyor. Zero sign-on özelliği ise bu yıl içinde Charter ile başlıyor ve zaman içinde diğer sağlayıcıları da kapsayacak.

apple tv 4k havadan ekran görüntüleri

Havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular Apple TV kullanıcılarının favorisi konumunda bulunuyor.tvOS 12 ile birlikte, daha da yükseklerden çekilmiş görüntüler geliyor. Apple, Uluslararası Uzay İstasyonu Ulusal Laboratuvarı ve Uzayda Bilimin Gelişmesi Merkezi (CASS) ile işbirliği yaparak, NASA astronotları tarafından uzaydan çekilmiş yepyeni görüntüleri elde etti. Böylece, Apple TV müşterileri 4K HDR kalitesinde sunulan daha da fazla etkileyici manzaraların keyfini yaşayabilecek. Ayrıca, havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular daha interaktif olacak ve izleyicilerin konum bilgilerini görmesine ve düzinelerce etkileyici görüntü arasında geçiş yapmasına olanak tanıyacak.

iphone denetim merkezi apple tv kumanda

iOS 12 ile kullanıcılar, Apple TV uygulamalarında kolayca oturum açmak için iPhone ve iPad’deki parolalarını Apple TV’ye Otomatik Doldurma ile güvenli bir şekilde girebilecek.  Öte yandan Apple TV Remote, Apple TV kullanıcıları için iPhone veya iPad’deki Denetim Merkezi’ne otomatik olarak eklenecek ve böylece, kullanıcılar Apple TV kontrollerine çabucak erişebilecek. Control4, Crestron ve Savant gibi ev kontrol sistemleri, sesli arama ve kontrol için Siri’yi kullanmak dahil olmak üzere Apple TV’yi kontrol etmek için kullanılabiliyor.

tvOS geliştirici önizlemesi Apple Geliştirici Programı üyeleri için developer.apple.com adresinde bugünden itibaren yer alıyor. Yeni tvOS, Apple TV 4K ve 4. nesil Apple TV için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak bu sonbaharda sunulacak.

İLGİLİ HABERLER