Teknoloji

tvOS 11.2 Apple TV 4K’ya yeni HDR ve çerçeve oranı seçenekleri getiriyor

tvos 11.2Dördüncü nesi Apple TV ve Apple TV 4K için hazırlanan tvOS 11.2 yayınlandı. En yeni tvOS sürümü, Apple TV 4K’ya HDR videolar için yeni seçenekler getiriyor. Buna ek olarak, yeni yazılım ile çerçeve oranının izlenen içeriğe göre dinamik biçimde ayarlanması mümkün hâle geliyor.

Yükseltme işleminin tamamlanmasının ardından Ayarlar uygulamasına giden Apple TV 4K sahipleri, Ses ve Görüntü başlığı altında “İçeriği Eşleştir” isimli yeni bir seçenek görüyor. Burada kullancılar “Dinamik Aralığı Eşleştir” ve “Çerçeve Oranını Eşleştir” seçenekleri arasında tercihte bulunabiliyor.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, dinamik aralığın eşleştirilmesi ile HDR formatında olmayan içerikler Apple TV 4K üzerinden izlenirken renklerin patlaması önleniyor. Çerçeve oranının eşleştirilmesi ise içeriklerin orijinal çerçeve oranıyla oynatılmasını mümkün kılıyor. Apple, bunun bazı televizyonlarda otomatik olarak gerçekleştirildiğini de hatırlatıyor.

tvOS 11.2 spor izleyicilerine yönelik yenilikler de sunuyor

tvOS 11.2, ABD’de yaşayan spor meraklısı Apple TV sahiplerine yönelik yenilikleri de beraberinde getiriyor. Canlı spor entegrasyonu sayesinde ESPN üzerinde yayınlanan maçların canlı skorları ve kalan süreleri tek bir ekran üzerinde gösteriliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar müsabakaların başlama saatlerinden bildirimlerle haberdar edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER