Eğlence

TV’lere uyumlu yeni YouTube portalı yayında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtubehdYouTube her geçen gün yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son yenilik ise “YouTube for Television”. Site sayısı giderek artan medya terminalleri ve diğer internet bağlantısına sahip TV cihazlarına uyumlu yeni bir arayüz tasarladı. Bu arayüz sayesinde YouTube oturma odalarına girecek ve bu arayüzü fare yerine uzaktan kumanda ile kontrol etmek mümkün olacak. Bu TV portalı 22 farklı ülkede faaliyete geçti ve gelen bilgilere göre PlayStation 3 ve Wii ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Google’ın sahibi olduğu video sitesi TV’ye uyumlu bu site ile internet video seçeneklerini arttırmayı amaçlıyor. YouTube’a göre sınırlı bir internet videosu desteğine sahip olan Apple TV ya da internet videosu desteğinden yoksun VUDU Box’ı bu alanda zenginleştirmek. Şirket gelecekte daha fazla cihazı desteklemeyi amaçlıyor, ancak üretici konusunda şimdilik bir isim vermiyor.

Şirketin bir sözcüsü “Şu anda mevcut olan cihazların çok azı internet tarayıcısı içeriyor, ya da YouTube’a erişim sağlıyor. Umudumuz bu sitenin internet video endüstrisinin evrimini hızlandırması ve web tabanlı videoları TV erişimine açması.” şeklinde konuşuyor.

İLGİLİ HABERLER