ManşetlerSatın Alma Rehberi

TV önerileri 2022: Farklı bütçelere hitap eden televizyon seçenekleri – Video

tv önerisi 2022

TV önerisi arayanlar için yararlı olacak bir içerikle karşınızdayız. Ligler başladı, bunun yanı sıra kısa bir süre sonra 2022 Dünya Kupası başlıyor. 2022 model TV’lerin ve yeni teknolojilerin de vitrinlerde yer almaya başladığı bu dönemde TV önerileri 2022 videomuz ve yazımızla size satın alma konusunda yardımcı olmayı amaçlıyoruz. MediaMarkt Türkiye katkılarıyla hazırladığımız videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Oturma odaları veya salonlarda iyi bir TV izleme deneyimi elde etmek istiyorsanız, ekran büyüklüğünün en az 55 inç olması yerinde olacaktır. Bu ekran büyüklüğüne sahip modellerin fiyatları da genel olarak 15 bin TL’den başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor. Eğer bütçeniz 15 bin TL ile 20 bin TL arasında ise, önerebileceğimiz üç model bulunuyor:

TCL 55C725GTV 55″ 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD QLED TV

LG 55NANO916PA 55'' 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD NanoCell TV
LG 55NANO916PA 55” 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD NanoCell TV

Son yıllarda akıllı telefonlarının yanı sıra TV’leriyle de Türkiye piyasasında gördüğümüz TCL’in 55 inç ekranlı 55C725GTV modeli, fiyat-performans noktasında iyi seçeneklerden biri olarak göze çarpıyor. QLED panel barındıran bu 4K TV, HDR10 desteğiyle canlı renklerle gerçekçi bir izleme deneyimi sağlıyor. İnce ekran çerçevesiyle bir hayli şık görünüyor. İnce ayaklara sahip standı da bu şıklığı tamamlıyor. Arka tarafta giriş ve çıkışlar yana bakacak biçimde yerleştirilmiş. Bu sayede duvara monte ettiğinizde de rahatlıkla erişebilirsiniz. Burada üç adet HDMI, iki adet USB portu var. Anten ve uydu girişleri de mevcut. TCL TV’nin dahili Wi-Fi ve Bluetooth destekleri mevcut. Google sertifikalı bir Google TV sistemine sahip. Android TV uygulamalarını rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Kumandası da kullanışlı, özellikle geleneksel kumandaları sevenler memnun kalacaktır. Üstünde Netflix ve YouTube için kısayolu tuşları var. Ayrıca Google Asistan için de bir tuş yerleştirilmiş. Ayarlar menüsü de anlaşılır, TV’yi kolayca yönetmenize izin verecektir. İki adet 10 W güç çıkışlı hoparlörü sayesinde maç izlerken veya film izlerken sarmalayıcı bir izleme deneyimi elde edebilirsiniz.

SATIN AL

LG 55NANO916PA 55” 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD NanoCell TV

LG 55NANO916PA 55'' 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD NanoCell TV
LG 55NANO916PA 55” 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD NanoCell TV

Fiyat-performans oranın yüksek 55 inç ekranlı modellerden bir tanesi de LG’nin bu Nano TV modeli. Bir buçuk yıllık bir ürün olsa da özellikleriyle LED ekran barındıran ve LG’nin NanoCell teknolojisini içeren bu televizyon, 55 inçlik 4K Ultra HD panelinde Dolby Vision, HDR10 ve HLG gibi yüksek kaliteli ve canlı görüntü formatlarını destekliyor. Bu sayede YouTube, Netflix gibi ortamlarda HDR içeriklerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Televizyonda Ultra Surround ile iyi bir çevresel ses etkisi sunan, 40W güçlü hoparlör var. Bu ses sistemiyle TV’de film izlemek gerçekten keyifli olacaktır. Ekran çerçevesi dört bir yanında uyum gösteren inceliğiyle TV’ye ayrı bir hava katarken, LG monitörlerinde gördüğümüz tarzda bir ayak TV’nin şıklığını tamamlıyor. TV’nin kumandası geleneksel kumandaları sevenlerin hoşuna gidecektir. Üstelik kavisli arka yüzü, ele rahat oturmasını sağlayan çeşitli detaylar içeriyor. LG, webOS kullanıcı arayüzünde gezintiyi kolaylaştıran bir tekerleği yön tuşlarının ortasına eklemiş. webOS Smart TV arayüzü bu kumandayla rahatça geziliyor, kumandayı bir mouse gibi kullanarak istediğiniz uygulamaya rahatça gidebilirsiniz. Sunulan uygulama seçenekleri bakımından bu platform zengin, herhangi bir uygulamanın eksikliğini pek duymazsınız. Giriş ve çıkışlar arkada, çoğunlukla kenara doğru yerleştirilmiş. Duvara monte edildiğinde bile, özellikle HDMI ve USB portlarına rahatça erişebilirsiniz. Dört adet HDMI, üç adet USB portu var. Ayrıca dahili Bluetooth ve Wi-Fi desteği de bulunuyor.

SATIN AL

SONY BRAVIA KD55X89J 55″ 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD LED TV

SONY BRAVIA KD55X89J 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD LED TV
SONY BRAVIA KD55X89J 55″ 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD LED TV

“Olmuşken Sony olsun” diyenler için 55 inç ekranlı bir LED TV seçeneği var. 2021 yılının ortalarında Türkiye piyasasına giriş yapmış olmasına rağmen, sahip olduğu özellikler ve yeteneklerle, 15-20 bin TL fiyat bandında satın alabileceğiniz iyi ürünlerden bir tanesi oluyor. 55 inçlik 4K Ultra HD paneli HDR 10 desteğini barındırıyor. İki adet 10W’lık dahili hoparlörü tatmin edici bir ses deneyimi sağlıyor. Google TV özellikli Android TV platformuyla yüklü geliyor. Netflix, YouTube ve benzeri bazı popüler multimedya uygulamaları yüklü gelirken daha fazlasını ve oyunları da Google Play Store’dan yükleyebilirsiniz. Geleneksel Sony TV kumandalarını andıran bir uzaktan kumandası var. Netflix, YouTube, Disney+ ve Amazon Prime Video gibi popüler video uygulamalarının özel tuşlarını burada görüyoruz. Bu kumanda sayesinde Google TV arayüzünde de rahatça gezinebilirsiniz. İnce ekran çerçevesine, köşelerinden aşağı doğru inen ayaklara sahip olan uyumlu bir stand eşlik ediyor. Portlar arkada, kenara doğru bakacak biçimde yerleştirilmiş. Dört adet HDMI ve iki adet USB portu var. Dahili Bluetooth ve Wi-Fi desteği mevcutken Sony bir Ethernet portunu da ihmal etmemiş. Uydu ve anten girişlerini de unutmayalım.

SATIN AL

PHILIPS 55OLED707 55″ 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD OLED TV

PHILIPS 55OLED707 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD OLED TV
PHILIPS 55OLED707 55″ 139 Ekran Uydu Alıcılı Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD OLED TV

Şimdiye kadar listelediğimiz ürünler LED panellere sahipti. Eğer OLED gibi daha yeni bir teknolojiyi istiyorsanız, o hâlde 30 bin TL sınırını aşmanız gerekiyor. Burada dikkat çeken ürünlerden biri Philips’in 55OLED707 modeli oluyor. İnce ekran çerçevesiyle sanki sadece ekrana bakıyormuşsunuz gibi bir his uyandırıyor. Derin siyahları canlı ve gerçekçi renkler sunuyor ki, duvara astığınızda bu bir tablo zannedilebilir. İnce ayağı da o kadar az dikkat çekiyor ki, TV sanki havada asılı duruyormuş gibi bir his uyandırıyor. OLED paneli 120 Hz yenileme hızı ile oyun konusunda da iyi bir deneyim sunarken, geniş görüş açıları salonun farklı yerlerinden iyi bir izleme deneyimi elde etmenizi sağlayacaktır. HDMI 2.1 desteğine de bu noktada dikkat çekelim. Dolby Vision ve Dolby Atmos destekleriyse sinema keyfini en iyi biçimde yaşamanıza izin verir. Zaten toplam 70W’lık ses çıkışı sunan ses sistemi de bu noktada iyi bir gösterge oluyor. Android TV ile yüklü gelen bu televizyonda popüler multimedya ve eğlence hazır durumda. Daha fazlasını da Google Play Store’dan yükleyebilirsiniz. Kumandası da kullanışlı, üzerinde Netflix, Prime Video için kısayol tuşları var. Hızlı menü tuşu ise sık kullanılan ayarlara rahatça erişmenizi sağlıyor. Diğer taraftan Ayarlar arayüzü de anlaşılır. Bu TV’yi çekici kılan unsurlardan biri de, Philips’in simgelerinden olan Ambilight özelliği. Ekrandaki içeriğe bağlı olarak kenar ışıklarıyla TV’nin arkasına ışık yayılıyor, böylelikle izleme deneyimi ekranın dışına taşıyor. Arzu ederseniz TV’nin seçtiğiniz bir renkte de ışık yaymasını sağlayabilirsiniz. Portlar kenara yerleştirilmiş, böylece duvara monte edildiğinde bile rahatlıkla erişebilirsiniz. Burada dört adet HDMI ve üç adet USB portu var. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth desteği de mevcut.

SATIN AL

SAMSUNG 55QN90B 55″ 138 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD Neo QLED TV

SAMSUNG 55QN90B 55" 138 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD Neo QLED TV
SAMSUNG 55QN90B 55″ 138 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD Neo QLED TV

55 inç ekranlı TV satın almayı düşünenler için bir başka seçenek de Samsung’dan. Samsung, OLED yerine Neo QLED teknolojisine yatırım yapıyor ve 2022 model 55QN90B, bu teknolojiyi Samsung TV ekosisteminin kullanışlı özellikleriyle birleştiriyor. 55 inç 4K Ultra HD panel HDR 10+ desteğine sahip. Yüksek parlaklık ve kontrast, derin siyahlar ve canlı renklerle gerçekçi bir izleme deneyimi sunuluyor. Görüş açıları da geniş. Dolby Atmos desteğinin varlığı 60W toplam güce sahip dahili hoparlör sisteminden yüksek bir çevresel ses etkisi elde etmeyi sağlıyor. Monitörlerden bildiğimiz ve ekran havada duruyormuş gibi bir his sunan standla geliyor. Bununla birlikte duvara monte edenlerin kolayca erişeceği biçimde portlar yana bakacak biçimde yerleştirilmiş. Dört adet HDMI, iki adet USB portu var. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth desteği de mevcut. Samsung’un Tizen tabanlı akıllı TV platformu bulunuyor. 2022’de Samsung, bu platformun arayüzünü büyük oranda güncelledi. Şimdi Android TV’lerde gördüğümüz tarzda, kolay anlaşılır bir tasarım var. YouTube, Netflix ve bunun gibi birçok uygulamaya rahatlıkla erişebilirsiniz. Samsung’un güneş enerjisiyle şarj olan çevre dostu uzaktan kumandası bu TV’yle de veriliyor. Kumandanın üzerinde dört popüler video platformunun kısayol tuşları var. Tizen arayüzünde gezinti veya kanal değiştirme gibi işler de rahatlıkla yapılıyor.

SATIN AL

SAMSUNG 65QN95B 65″ 163 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD QLED TV

SAMSUNG 65QN95B 65" 163 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD QLED TV
SAMSUNG 65QN95B 65″ 163 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD QLED TV

Daha büyük boyutlu bir Samsung QLED TV isteyenler, şirketin 65 inç veya 75 inç ekranlı seçeneklerine de göz atabilirler. Tabii ki, bunlarda fiyat daha yüksek seviyelerde, 45 bin TL veya üstüne çıkmanız gerekecektir. 65QN95B tasarım açısından az önce sözünü ettiğimiz 55 inç ekranlı modelle birçok açıdan aynı unsurları barındırıyor. Ancak daha ince bir profile ve düz bir arka tasarıma sahip. Samsung, bu modelde tüm giriş ve çıkışları ve diğer donanım bileşenlerini ayrı bir birime aktarmış. Bu sayede duvara monte edildiğinde daha hoş bir görünüm sağlanıyor. Bununla birlikte TV’nin altında yerleştirmeniz gereken ek bir cihaz daha olacak. HDR 10+ desteğine sahip olan paneli metrekare başına 2000 kandela gibi yüksek bir parlaklık sunuyor. Yüksek kontrast ve derin siyahlarla canlı ve etkileyici bir renk gösterimi sunuluyor. 60W güç çıkışlı ses sistemi Dolby Atmos desteğine sahip. Bu büyük ekranda film veya maç izlemek çok keyifli olacaktır. 144Hz yenileme hızlı ekran oyun konsolları için de ideal bir ortam sunarken HDMI 2.1 destekli portun da olduğunu belirtelim. Dört adet HDMI, iki adet USB portu mevcut. Samsung’un 2022 model Tizen akıllı TV arayüzü popüler uygulamalara erişimi ve SmartThings tabanlı akıllı ev cihazlarının kontrolünü kolaylaştırıyor.

SATIN AL

SONY BRAVIA XR55A75K 55” 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD OLED TV

SONY BRAVIA XR55A75K 55'' 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD OLED TV
SONY BRAVIA XR55A75K 55” 139 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD OLED TV

OLED TV satın almak isteyenler Sony’nin sunduğu seçeneklere de mutlaka göz gezdirmeli. 2022 model SONY BRAVIA XR55A75K, derin siyahları, yüksek kontrastı ve panel parlaklığıyla etkiliyor. Canlı renklerle filmlerde veya maçlarda yüksek bir seyir zevki sağlıyor. Bu TV’de her biri 10W’lık toplam dört adet hoparlör var ve çevresel etkiyi içi biçimde sunuyor. İnce ekran çerçevesine ince profili eşlik ediyor. Özellikle duvara monte edildiğinde gerçekten şık duracaktır. 55 inçlik 4K paneli HDR 10 desteği sunuyor. Cognitive Processor XR işlemcisi, Full HD görüntülerin 4K’ya ölçeklenmesini de başarılı şekilde gerçekleştiriyor. Sony, bu TV’de Google TV özellikli Android TV platformunu sunuyor. Aslında TV’nin ilk kurulumunda Netflix, YouTube ve bazı popüler uygulamalar yüklü biçimde geliyor. Google TV’yi kurmak isteğe bağlı, ancak kurmandan geçmeyin. Bu sayede Google Play Store’dan birçok farklı uygulama veya oyuna da erişebilirsiniz. Kumandası ise hem TV izlemek hem de Google TV arayüzünde gezinmek için fazlasıyla kullanışlı. Popüler video uygulamaları için özel tuşlar ve birçok çalma kontrolü mevcut. Kanal tuşları da unutulmamış. Giriş ve çıkışlar kenara yerleştirilmiş. Dört adet HDMI, iki adet USB portu var. Ethernet portu da unutulmamış. Bunun yanı sıra uydu ve anten girişleri de var. Kolay kullanımlı ve anlaşılır bir ayarlar menüsü var. Daha büyük ekranlı bir OLED TV isterseniz, aynı seri içinde bulunan 65 inçlik modele de bir göz atabilirsiniz.

SATIN AL

PHILIPS 75PUS8807 75″ 189 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD LED TV

PHILIPS 75PUS8807 75" 189 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD LED TV
PHILIPS 75PUS8807 75″ 189 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 3 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD LED TV

Son olarak büyük ekranlı bir TV isteyen, ancak bütçesini çok yüksek seviyelere çıkarmak istemeyenler için bir ürün önerelim. Yaklaşık 34 bin TL’lik fiyat etiketine sahip olan 75 inçlik Philips LED TV, büyük salonlarda iyi bir izleme deneyimi sağlayacaktır. 500 nit parlaklıklı panel geniş görüş açılarına sahip. 20W’lık güce sahip ses sistemi de film veya maç izlerken yeterli bir deneyim sunacaktır. Dolby Vision, HDR10+ gibi yüksek görüntü kalitesi sunan formatlar destekleniyor. Akıllı TV tarafında ise Google TV platformunun bulunduğunu görüyoruz. Netflix, YouTube, Disney+ gibi birçok popüler multimedya uygulamasına kolaylıkla erişebileceğiniz gibi, daha fazlasını da Google Play Store’dan kurabilirsiniz. Menüsü ise ayarları hızlı ve pratik biçimde yapmanızı sağlayacaktır. Dört adet HDMI ve iki adet USB portu var. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth desteği de mevcut. Bu arada, Philips’in Ambilight teknolojisi bu TV’de de mevcut. Büyük ekranın sunduğu görsel zevki, ekrandaki içeriğe uygun renklerle daha da öteye taşımanız mümkün olacaktır.

SATIN AL

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER