Teknoloji

Not tutma uygulaması Evernote web sitesini yeniledi

evernote-1-031014

Evernote web sitesinin yenilenmiş versiyonunu görücüye çıkardı. Yenilenen web sitesi dikkat dağıtacak unsurları minimuma indirmeyi ve kullanıcıların yaptıkları işe odaklanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Tasarım kullanıcı arayüzündeki pek çok unsuru varsayılan olarak saklarken, kullanıcılara çalışmaları için temiz bir alan sunuyor.

Ekranın sağ kısmında yer alan ikonlar not defterleri, etiketler, arama ve diğer özelliklere erişim sağlıyor. Görülen alanın büyük kısmı kullanıcının çalışması için bırakılmış beyaz bir sayfadan oluşsa da, ekranın farklı noktalarına gidildiği zaman farklı işlevlere sahip ikonlar ortaya çıkıyor. Evernote CEO’su Phil Libin, dördüncüsü düzenlenen Evernote Konferansı’nda yaptığı açıklamada yeni tasarımın dikkat dağınıklığını ortadan kaldırmak ve odaklanma sağlamak için hazırlandığını dile getirdi.

evernote-2-031014

Evernote web sitesinde gerçekleştirdiği tasarım değişikliğiyle birlikte yazılımın dağınık, karmaşık ve hatalı olduğu yönündeki bir takım eleştirileri yanıtlamış oldu. Web versiyonu için duyurulan yenilikler en azından ilk aşamada masaüstü uygulamasına gelmeyecek olsa da, ancak çeşitli tasarım unsurlarının önümüzdeki dönemde bu uygulamaya aktarılması bekleniyor.

Eski web versiyonu henüz belirlenmemiş bir süre boyunca varlığını koruyacak. CEO Libin bu durumu şirketin eski tasarımdan kurtulmaktan korkmasıyla açıklarken, kullanıcılar web sitesi üzerinden yeni tasarımın sunulduğu beta sürüme geçiş yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER