EğlenceManşetler

Tuscany Villa: Farklı formatların keyifli buluşması

tuscany villa yorumlar

Mobil oyun ekosisteminde popüler formatların birbirleriyle birleştirilmesi artık olağan karşılanabilecek bir durum. Giderek kalabalıklaşan “karma format oyunları” grubunun en dikkat çekici ve keyifli üyelerinden birisi de Tuscany Villa. Bu inceleme yazısında Tuscany Villa ile ilgili yorumlar yer alıyor.

Tuscany Villa; Candy Crush Saga ve türevi bulmaca oyunlarındaki deneyimi, dekorasyon ve restorasyon oyunlarındaki dinamiklerle bir araya getiriyor. Bu buluşma, oldukça detaylı şekilde hazırlanmış bir hikaye çerçevesinde gerçekleşiyor. Oyunun ana kahramanı Laura, uzun yıllar sonra büyükanne ve büyükbabasının İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan oteline geri dönüyor. Büyükannesi Raffaella’nın pek fazla ilgilenemediği otelin düştüğü hâle üzülen ve satılmasını da istemeyen Laura, oteli yeniden güzelleştirmek için işe koyuluyor.

Otelin yeniden düzene sokulması süreci, verilen görevler doğrultusunda ilerliyor. Bu görevlerin yerine getirilmesi için oyuncuların yıldız toplaması gerekiyor. Yıldız toplamanın yolu ise bulmacaları çözmekten geliyor. Oyunun bulmaca çözme kısmının Candy Crush Saga tarzı oyunları sevenler için eğlenceli ve kolay anlaşılır olduğu söylenebilir.

Bulmacalarda doğal olarak Tuscany Villa’ya özgü bazı dokunuşlar da mevcut. Oyuncuların çoğu bulmacayı kendilerine verilen maksimum hamle sayısı içinde çözmeleri gerekiyor. Eğer verilen hamle sayısı içinde bulmaca çözülemezse, oyuncular bir miktar altın karşılığında ekstra hamle hakkı satın alabiliyor. Ekstra haklar da yetmezse ve oyuncuların bu hakları yenileyecek paraları da yoksa, bulmaca yeni baştan başlıyor.

Bulmacalarda oyunculara kolay çözüm için de bazı araçlar sunuluyor. Bu araçların bazıları bulmacada yapılan hamleler sonucunda ortaya çıkıyor. Bazı araçlar ise oyunda belli bir seviyeye ulaşıldıktan sonra erişime açılıyor. Seviyeye bağlı olarak erişime açılan araçların kullanımında bir sayı sınırı olduğunu ve bu araçların da oyun altınlarıyla satın alınabileceğini belirtmek gerekiyor. Oyun altınlarının sayısını artırmanın bir yolunun da gerçek para harcamak olduğunu hatırlatalım.

Tuscany Villa bazı görevler için daha sıkı efor istiyor

Tuscany Villa’da oyun ilerledikçe otel gerçekten yeni bir çehreye bürünüyor. Oyuna yeni karakterler katılırken, seviyelerdeki zorlayıcılık da biraz daha artıyor. Buna ek olarak, bazı görevleri tamamlayabilmek için birden fazla bulmacayı çözmek ve daha çok yıldız toplamak gerekiyor.

Tuscany Villa, klasik bir oyun deneyimini güzel bir hikayeyle birleştiriyor ve oyunculara keyifli dakikalar yaşatıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Tuscany Villa: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER