Teknoloji

Türksat 42 derece Doğu otomatik kanal arama frekans listesi burada

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türksat 42 derece doğu boylamındaki uydular için güncel otomatik tarama frekans bilgilerini kullanarak transponder bilgilerini tek tek girmeye gerek duymadan, tüm kanalların sıralı biçimde uydu alıcınıza kurulmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca farklı kanalların uydu frekans bilgilerini liste hâlinde bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Türksat 4A Otomatik Kanal Güncelleme Frekans Bilgileri

Türksat uydu güncelleme yapmak için güncel frekans listesi aşağıdaki gibidir:

Türkiye ve Avrupa’dan TÜRKSAT TANITIM

  • Frekans : 12380 MHz
  • Polarizasyon : Dikey (Vertical)
  • Sembol Oranı : 27500 Ksymb
  • FEC : 3/4

Türkiye ve Orta Asya’dan TURKSAT TANITIM

  • Frekans : 12422 MHz
  • Polarizasyon : Yatay (Horizontal)
  • Sembol Oranı : 30000 Ksymb
  • FEC : 3/4

Türksat 4A Otomatik Kanal Arama Frekans Bilgileri

Aşağıdaki tabloda yer alan frekans parametrelerinden bir tanesini bulunduğunuz yere göre seçerek evinizdeki veya iş yerinizdeki Türksat 4A uydu alıcınızın ayarlarını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yenilenen Türksat uydusu altyapısı ve uydu cihazlarındaki teknolojik gelişimlerle birlikte cihazınızın kurulumunu çanak ayar yapılandırması sonrasında otomatik yapmak mümkün oluyor. Uydu üzerinde bulunan mevcut kanalları kullanarak otomatik yüklemeyi Türksat 4A üzerinden yapmak güncel frekans listesi aşağıdaki gibidir:

Türksat’ın 2014 yılında duyurduğu geçiş işlemi gerçekleştirildi. Türksat 4A uydusunun tam kapasite devreye alınmasıyla birlikte 42 derece Doğu boylamında yayın yapan TV ve radyo kanallarının frekansları da değişmiş oldu. Türksat 4A uydusuna daha sonra Türksat 4B de katıldı. Şu anda 42 derece Doğu boylamı Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları tarafından sunulan TV ve radyo yayınlarını izlemeyi sağlıyor.

Türksat Otomatik Kanal Arama işlemi nasıl yapılır?

Şebeke tarama hizmetinden faydalanmak için, bulunduğunuz kapsama alanına göre aşağıdaki tabloda verilen herhangi bir frekansı kullanabilirsiniz.

[table id=31 /]

Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama? (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.

Aşağıdaki video ile Türksat yayınları için anten kurulumu ve Türksat otomatik kanal arama işleminin nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER