Teknoloji

Türksat 4A geçişi bu gece yapılıyor, frekanslar değişiyor

turksat-4a-070714

Türksat 4A’nın geçtiğimiz ay sonu itibarıyla devreye girmesinin ardından 42 derece doğu boylamından yayın yapan yerli ve yabancı uydu kanallarının frekanslarında 14 Temmuzu 15 Temmuza bağlayan gece değişikliğe gidileceği duyurulmuştu. Televizyon ve radyo kanalları bir süredir yaptıkları tanıtımlarla Türksat 4A’ya geçişin ardından yayın yapacakları yeni frekansların bilgilerini paylaşıyor.

Türksat’ın TKGS olarak adlandırdığı otomatik kanal güncelleme sistemini destekleyen uydu alıcılarına sahip olanların herhangi bir ayarlama yapması gerekmeyecek. Bu uydu alıcılarına sahip olanların kanal frekansları otomatik olarak güncellenecek. Eğer TKGS özellikli bir uydu alıcısına sahip değilseniz, aşağıdaki frekans parametrelerinden birini kullanarak şebeke taraması gerçekleştirebilir, yeni kanal frekanslarını ve sıralamasını uydu alıcınıza yükleyebilirsiniz:

Frekans: 11747 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 27500
FEC: 5/6
Şebeke Taraması: Açık

Frekans: 11844 MHz
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 2222
FEC: 3/4
Şebeke Taraması: Açık

Türksat üzerinden yayın yapan dijital uydu platformu D-Smart da kullanıcılarına gönderdiği mesajda, TV’nin izlenmediği zamanlarda 1 numaralı kanalın açık bırakılması tavsiyesinde bulundu.

Türksat 4A 42 derece doğu boylamında, Türksat 3A ile birlikte faaliyet gösterecek. Yayınları Türksat üzerinden izleyen kullanıcıların çanak antenlerinde herhangi bir açı değişikliği yapmaları gerekmeyecek.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER