Türksat uydusundan yayın yapan radyo ve TV frekanslarının güncellenmesi ve bazı yayınların Türksat 4A’ya taşınması işlemi 14 Temmuz tarihinde yapılacaktı. Ne var ki, Türksat belirli gerekçeleri ileri sürerek bu işlemi ilerleyen bir tarihe ertelemişti. Şirketten taşınma işlemi için yeni bir tarih geldi.
Yeni açıklamaya göre Türksat 4A’ya aktarım işlemi 17 Eylülü 18 Eylüle bağlayan gece yarısı gerçekleştirilecek. Geçiş sonrasında Türksat uyduları üzerinde yayın yapan TV kanal sayısı 500’ün üstüne çıkacak. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi uyumlu uydu alıcılarında yeni frekansların güncellenmesi otomatik olarak gerçekleştirilecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TÜRKSAT 7A’nın üretimi 2026’nın ikinci yarısında başlayacak

GÖKBEY ve KIZILELMA için millî motorlarda yeni aşamaya geçildi

Trump yönetimi yapay zekâ yarışında yeni ekibini kurdu

Apple’ın yeni CEO’su tasarım stüdyosunda çok daha fazla zaman geçiriyor

ABD, “süper zekâ” için bağlayıcı olmayan güvenlik taahhüdü aldı
Diğer uydu alıcılarında da 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek ve sonrasında ‘Şebeke Taraması’ yapılarak güncelleme işlemi gerçekleştirilebilecek.
Türksat 4A uydusu 42 derece Doğu yörüngesinde Türksat 2A ve 3A uydularıyla birlikte hizmet verecek. Bu nedenle yeni uydudaki yayınları almak için ek bir çanak antene veya mevcut çanak antenin yönünün değişmesine ihtiyaç olmayacak.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Türksat 2A uydusu da 2016 yılında ömrünü tamamlayacak.



