Teknoloji

Türkiye’deki BlackBerry cihazları için BlackBerry OS 7.1 güncellemesi yayınlandı

BlackBerry 7 yüklü akıllı telefon kullananların merakla beklediği BlackBerry OS 7.1 yazılım güncellemesi nihayet Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu. BlackBerry 7.1 ile birlikte NFC destekli cihazlar bu özelliği, BlackBerry Tag uygulaması sayesinde daha fazla kullanma fırsatı yakalayacak. BlackBerry Tag sayesinde fotoğraf, iletişim bilgileri, URL veya belge paylaşımı, ayrıca BBM’e arkadaş daveti gibi işlevler de kullanılabilecek.

BlackBerry 7.1’in bir başka önemli özelliği de kullanıcılara mobil genişbant bağlantı paketlerini Wi-Fi aracılığıyla beş farklı cihaza kadar paylaştırmaya izin verecek olması. Anlayacağınız BlackBerry akıllı telefonları birer erişim noktasına dönüşecek ve istenen yerde ve zamanda diğer cihazların internete bağlanması için uygun ortam sağlayacak.

Bunun dışında BlackBerry akıllı telefonların pil ömrünü daha da uzatan Pil Tasarruf Modu özelliği de eklenenler arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar pil ömrü önceden belirlenmiş bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak aktif hâle gelecek telefon ayarlarını düzenleyebiliyor, bu şekilde pilin az kaldığı durumlarda ömrünün biraz daha uzatılması için bu mod otomatik olarak devreye girmiş oluyor. Bu mod kapsamında parlaklık seviyesi, arka ışık zaman aşımı, kablosuz erişim alanı özelliğinin kapatılması gibi seçenekler sunuluyor.

BlackBerry 7.1 güncellemesi için bu adresi ziyaret etmek veya BlackBerry Masaüstü Yazılımını kullanmak yeterli olacak. BlackBerry Curve 9360 veya 9380 kullanıcıları BlackBerry 7.1 ile birlikte FM radyo dinleme imkanına da kavuşuyor, bunu da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili – BlackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER