Bilim

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı 5’e çıktı

koronavirüs

Sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla Türkiye’deki yeni tip koronavirüs vaka sayısının 2’ye çıktığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşamüstü düzenlediği basın toplantısında vaka sayısının 5’e çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile ortak bir basın toplantısı düzenliyor. Koca, sabah yaptığı açıklamada ikinci vakanın ilk vakanın yakın çevresinde bulunan ve gözetim altında bulunan bir kişi olduğunu kaydetti. Akşamki açıklamasında, yeni 3 vakanın da ilk vakanın çevresindeki kişiler arasında olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Koca, vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça yurt dışına seyahat etmemeleri uyarısında bulundu. Ayrıca hastanelere mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyeceğini de kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan; Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan seferler cumartesi sabah 08.00’den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacağını açıkladı. Bu tarih Sağlık Bakanlığı kararıyla ileri veya geriye alınabilecek. Daha önce de İran, İtalya, Irak ve Güney Kore’ye yapılan seferler durdurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER