Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında koronavirüs tanısı konan yeni hastaların bulunduğunu, gece yarısına doğru konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını kaydetmişti. Bakan Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada toplam vaka sayısının 47’ye yükseldiğini duyurdu.
Dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada toplam vaka sayısının 18’e yükseldiğini açıklayan Koca, bugün 29 yeni tanının konulduğunu kaydetti. Bu son vakaların tamamının doğrudan ya da dolaylı olarak ABD, Orta Doğu ve Avrupa temaslı olduğunu kaydetti. Ayrıca üçünün de umre ziyaretinden döndüğünü dile getirdi. Yurt dışı temasının risk olmaya devam edeceğini söyledi, tedbirlerin sıkı uygulanması tavsiyesinde bulundu.
Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SpaceX’in yeni Starship denemesi motorlar ateşlendikten sonra iptal edildi
Samsung Galaxy Z Fold 8 serisi ve Z Flip 8 Türkiye fiyatları belli oldu
Anthropic Claude Science ile ilaç keşfine giriyor
Samsung iki yeni Fold modelini tanıttı: Ultra sürüm 200 MP kamerayla geliyor
AB’nin yeni kararı Google ve Apple’ın yapay zekâ planlarını değiştirebilir
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 16, 2020
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısının haberini paylaştı. Toplantının sonrasında da Erdoğan’ın atılması gereken adımlar konusunda kamuoyunu bilgilendireceğini de ekledi.
Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Çarşamba günü yeni tip Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısına başkanlık edecek ve toplantının hemen akabinde millet-devlet birlikteliğiyle atmamız gereken adımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerdir.
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) March 16, 2020







