BilimManşetler

Türkiye’de koronavirüs: 29 yeni tanıyla toplam vaka sayısı 47 oldu

koronavirüs türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında koronavirüs tanısı konan yeni hastaların bulunduğunu, gece yarısına doğru konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını kaydetmişti. Bakan Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada toplam vaka sayısının 47’ye yükseldiğini duyurdu.

Dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada toplam vaka sayısının 18’e yükseldiğini açıklayan Koca, bugün 29 yeni tanının konulduğunu kaydetti. Bu son vakaların tamamının doğrudan ya da dolaylı olarak ABD, Orta Doğu ve Avrupa temaslı olduğunu kaydetti. Ayrıca üçünün de umre ziyaretinden döndüğünü dile getirdi. Yurt dışı temasının risk olmaya devam edeceğini söyledi, tedbirlerin sıkı uygulanması tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısının haberini paylaştı. Toplantının sonrasında da Erdoğan’ın atılması gereken adımlar konusunda kamuoyunu bilgilendireceğini de ekledi.

İLGİLİ HABERLER