Bilim

Türkiye’de ikinci koronavirüs vakası tespit edildi

türkiye koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çarşamba gününün ilk saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini resmen duyurmuştu. Bakan Koca, bugün sabah saatlerinde yayınladığı bir tweet ile ikinci koronavirüs vakasının varlığını açıkladı.

Sağlık Bakanının yaptığı açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde sonuçlanan test, ikinci koronavirüs hastasının tespitini ortaya koydu. Virüs, ilk hastanın takibe alınan çevresinden bir kişide çıktı. Bakan, virüsün olası yayılımını sınırlı çevrede tutmak için gerekli tedbirlere başvurulduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye koronavirüs vakasının varlığının resmen doğrulanmasının ardından gerekli tedbirleri hızlı şekilde alıyor. İlk, orta ve lise derecesindeki okullar 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta süreyle tatil edildi. 23 Mart tarihinden itibaren de bir hafta süreyle evden eğitim yapılacak. Öte yandan üniversiteler de 3 hafta süreyle tatil edildi. Spor karşılaşmaları ise nisan ayının sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

Koronavirüs vakasının varlığının resmen duyurulmasının ardından halkın da tedbirlerini yoğun biçimde artırdığını görüyoruz. Temizlik ve sağlık ürünlerine talep patlama noktasına geldi. Öte yandan birçok etkinliğin de ertelendiğini ya da iptal edildiğine tanık oluyoruz. Buna teknoloji dünyasını ilgilendiren etkinlikler ve basın toplantıları da dahil.

İLGİLİ HABERLER