ManşetlerTeknoloji

Türkiye’de de satışa çıkacak Poco X6 Serisi ve M6 Pro’nun küresel lansmanı yapıldı

Poco, 2024 yılına dinamik ve yenilikçi mobil cihazlarıyla hızlı bir giriş yapıyor. Z kuşağının oyun, izleme ve sosyal medya gibi dijital ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlanan Poco’nun yeni X6 Serisi ve M6 Pro modeli, performans ve estetiği uygun fiyatlarla tüketicilere sunuyor. Bu yeni seriler, orta segment akıllı telefon pazarında yeni bir standart belirlemek üzere geliştirilmiş özellikler taşıyor.

Poco, yenilikçi özelliklerle donatılmış serileriyle trendleri belirlemeyi hedefliyor

Poco’nun X serisi, kullanıcıların favorisi haline gelmişken, güncellenmiş Poco X6 Pro ve Poco X6 modelleri en son işlemci ve teknolojilerle donatıldı. Bu cihazlar, hem pürüzsüz ve sürükleyici görsel deneyim sunabilmek için iyileştirilmiş bir ekran teknolojisi barındırıyor hem de profesyonel içerik oluşturma imkanı tanıyan üst düzey kamera sistemleri ile geliyor. Özellikle Poco M6 Pro modeli, amiral gemisi deneyimlerini yansıtan kaliteli ekran, geniş depolama alanı ve hızlı şarj özellikleriyle fiyat-performans açısından rakiplerini geride bırakıyor ve kullanıcılarına arefesiz bir mobil deneyim vaat ediyor.

Poco Global Ürün Pazarlama Müdürü Angus Ng, markanın beşinci yıl kutlamalarını ve Poco Karnavalı’nı başarıyla geride bırakarak akıllı telefon sektöründe yeni bir hedefe yelken açtıklarını belirtiyor. Ng, “Kullanıcılara gereksinim duydukları özellikleri sunarken, fazlasını yüklemiyoruz,” diyor ve ekliyor: “Fanlarımızın oynarken, izlerken ya da içerik üretirken yaşayacakları en iyi deneyimler için her detayı düşünüyoruz. Bu hassasiyet, gelecekteki dijital yaşantılarını en iyi hale getirmelerine katkıda bulunacak.”

Hızın yeni ifadesi olarak nitelendirilen Poco X6 Pro, hızlı ve güçlü performans sağlarken, kullanıcıların hiçbir deneyimden ödün vermemesini sağlıyor. Yeni nesil iyileştirmelerle desteklenen akıllı telefon, oyun severler için bir cennet sunuyor. AnTuTu puanlamasında yüksek skorlar elde eden Poco X6, şimdiye kadarki en güçlü X serisi olma özelliğini taşıyor. Bu büyük performans, özellikle güç gerektiren uygulamalar ve oyunlar için kullanıcıların oyun süresini uzatmayı, deneyim kalitesini artırmayı başarıyor.

MediaTek’in Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yenchi Lee, Poco ile iş birliği yaptıklarını ve kullanıcıların Dimensity 8300-Ultra çipset tarafından sunulan premium deneyimlerden ve yapay zeka yeteneklerinden tam olarak yararlanabileceğini aktarıyor. Bu iş birliği, yeni nesil kullanıcıların premium akıllı telefon deneyimlerinin erişilebilirliğini artırma misyonunu destekliyor. Poco X6 Pro ayrıca, sorunsuz kullanım ve çoklu görevler için 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB’a kadar depolama kapasitesi sunarak, kullanıcıların medya içeriklerini rahatça yönetebilmesine olanak tanıyor.

Yeni cihazlar, canlı ve akıcı görseller için 6,67 inç CrystalRes Flow AMOLED ekranı içeriyor. İnce çerçeveler ve yüksek ekran gövde oranı ile X6 Pro, tam ekran deneyiminin yanı sıra şık ve modern bir görünüm sunuyor. Gelişmiş 64 MP üçlü kamera kurulumu, OIS, hareket yakalama ve izleme gibi yeniliklerle cihazlar, vlogger’ların ve içerik üreticilerinin kaliteli ve etkileyici görseller oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Poco X6, orta sınıf bir cihazda beklenmedik seviyelerde güç ve performans sunarak segmenti yeniden tanımlıyor. Snapdragon® 7s Gen 2 Mobil Platformun getirdiği avantajlarla kullanıcılar günün her saati kesintisiz ve hızlı bir deneyim yaşıyorlar. Qualcomm Teknolojileri’nden Deepu John, yeni cihazın olağanüstü performansından ve yapay zeka destekli özelliklerden bahsediyor. Bu, kullanıcıların fotoğrafçılıktan sosyal medya paylaşımlarına kadar çok çeşitli uygulamalarda yüksek kalitede içerik oluşturmalarını sağlıyor.

Poco M6 Pro modeli ise genç kullanıcılar için hareket halindeyken premium bir eğlence deneyimi sunuyor. Serinin ilk 120 Hz Flow AMOLED ekranı, akıcı animasyonlar ve yüksek tempolu oyunlar için gelişmiş bir izleme deneyimi vaat ediyor. Üstelik cihaz, bu kalibredeki bir ekranın sunduğu üst düzey dokunmatik hassasiyete ve karşılıklara da sahip.

M6 Pro, ayrıca sosyal medya içeriklerine yönelik iyileştirilmiş 64 MP üçlü kamera sistemine, OIS ve EIS gibi profesyonel özelliklere ev sahipliği yapıyor. Helio G99-Ultra yonga setiyle donatılan M6 Pro, eğlence odaklı bir performans sunuyor ve 12GB RAM ile 512GB ROM’a kadar genişleyebilen yüksek bellek kapasitesiyle kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Ayrıca, 67W turbo şarj desteğiyle, cihazın hızlı şarj olması kullanıcı deneyimini daha da iyileştiriyor.

Poco X6 Pro, X6 ve M6 Pro Türkiye fiyatları

POCO X6 Pro’nun siyah, sarı ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın ayrıca 8GB+256GB ve 12GB+512GB olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. 8GB+256GB versiyonu 16.999 TL fiyatıyla, 12GB+512GB versiyonu ise 19.999 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. Her iki model ön satışa özel 1.000 TL indirim fırsatıyla bugün itibariyle mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu. 

POCO X6’nın siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın 12GB+256GB versiyonu 15.499 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. POCO X6’nın 12GB+256GB versiyonu ön satışa özel 500 TL indirimiyle bugün itibarıyla mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu. 

POCO M6 Pro’nun siyah, mavi ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın 12GB+512GB versiyonu 14.999 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. POCO M6 Pro 12GB + 512GB versiyonu ön satışa özel 1.000 TL indirim fırsatıyla bugün itibarıyla mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER