Teknoloji

Türkiye’deki üçüncü Apple mağazası için dedikodular alevlendi

apple store

Her ikisi de İstanbul’da bulunan iki Apple mağazasına üçüncüsü daha eklenmek üzere. Yeni mağaza da İstanbul’da olacak ve son dedikodulara göre Anadolu yakasında, Bağdat Caddesi’nde açılacak.

Aslında Apple’ın üçüncü bir mağaza daha açacağı haberlerinin geçmişi birkaç yıl öncesine dayanıyor. Şirket Türkiye’deki ilk mağazasını Nisan 2014’te İstanbul Zorlu Center’a açmıştı. Bunu aynı yılın ekim ayında Akasya AVM’ye açılan diğer Apple mağazası izlemişti. Bu iki mağazanın açılışından sonra gelen haberler, üçüncü mağazanın İstanbul’un son birkaç yıl içinde açılmış yeni alışveriş merkezlerinden bir tanesi olan Emaar AVM’de olacağı şeklindeydi. Ne var ki, çıkan haberler doğruysa, Apple dikkatini daha farklı bir mekana çevirmiş.

Milliyet’te yer alan habere göre, Caddebostan’da açılması planlanan mağaza Türkiye’deki en büyük Apple mağazası olacak. Bu mağazanın yıl içinde açılması bekleniyor. Apple’dan ise konuyla ilgili olarak resmi bir doğrulama gelmedi.

Caddebostan’da açılacağı tahmin edilen mağazanın üçüncü nesil mağaza konseptine sahip olacağı ve her yerinde Apple’ın patentli camlarının kullanılacağı öne sürülüyor.

Mağaza dört katlı olacak ve iki katında müşterileri ağırlayacak. Bu mağazanın bir diğer önemli yanı da Doğu Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinin en büyük mağazası unvanını taşıyacak olması. Caddebostan’daki Apple mağazasının alan ve çalışan sayısı bakımından rekor kırabileceği düşünülüyor. Bağdat Caddesi’ndeki müşteri profili de dikkate alındığında, yer seçimi isabetli gibi duruyor.

İLGİLİ HABERLER