Teknoloji

Türkiye sabit internet bağlantı hızları ile ilgili araştırmanın dikkat çeken sonuçları

internet bağlantı hızı

İnternet bağlantı hızı ölçümü sunan hizmetlerden bir tanesi olan nPerf, Temmuz 2018 ve Haziran 2019 arasını kapsayan bir yıllık süre boyunca gerçekleştirilmiş olan bağlantı hız testlerinden yola çıkarak hazırladığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırma sabit internet tarafında Türkiye’nin en hızlı internet servis sağlayıcısı hakkında fikir edinmemizi sağlıyor.

nPerf’in belirttiğine göre, araştırma 1 Temmuz 2018 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 87 bin 512 testi kapsıyor.

Test sonuçları değerlendirildiğinde, TurkNet veri indirme hızının yüksek ve gecikme süresinin düşük olması sonucunda sabit internet servis sağlayıcıları arasında birinci geldi. Veri yükleme hızlarında ise ikinci sırada yer aldı.

nPerf, Türkiye’de ortalama veri indirme hızının 19 Mbps olduğunun altını çiziyor. Bu da bütün olarak iyi bir performansı işaret ediyor. Bununla birlikte birçok ülkede olduğu gibi, bölgeler arasında olan performans farklılıklarındaki sayısal uçurumu da gizliyor.

Araştırma sonuçlarına göre TurkNet, ortalama 32 Mbps veri indirme hızıyla rakiplerine, deyim yerindeyse fark attı. İkinci sırada 17,25 Mbps’lik hızla Türk Telekom geldi. TurkNet ve en yakın rakibi arasındaki farkı 15 Mbps seviyesine çıkmış oldu.

Upload (yükleme) hızında lider Turkcell Superonline

Veri yükleme hızlarına baktığımızda ise, Turkcell Superonline ortalama 4,84 Mbps ile en yüksek veri yükleme hızını sağlıyor. Ancak nPerf, Mart 2019’dan bu yana TurkNet’in 6 Mbps seviyesine çıkarak bu tarafta Turkcell Superonline’ın tahtını salladığına dikkat çekiyor.

Her ne kadar nPerf tarafından araştırmayla ilgili olarak gönderilen basın bültenin TurkNet’in bir tanım materyali hissini verse de, araştırmanın sonuçları incelemeye değer görünüyor. Bu bağlantıdan araştırmanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER