Manşetler

Türkiye lansmanı yapılan HTC Rhyme ile ilgili ön izlenimler – Galeri & Video

htc-rhyme-turkiye-00028

HTC’nin geçtiğimiz eylül ayının sonlarına doğru ABD’de küresel lansmanını gerçekleştirdiği HTC Rhyme birkaç gün içinde Türkiye’de de satışa çıkıyor. HTC, özellikle kadınları hedefleyen bu telefonun tanıtımı için İstanbul Nişantaşı’ndaki Brandroom mağazasının uygun bir yer olduğunun düşünmüş. Zaten HTC Rhyme’ın satılacağı yerlerden biri de Brandroom mağazaları olacak.

HTC Rhyme şık tasarımı ve özel olarak seçilmiş beyaz ve mor renkleriyle yukarıda da belirttiğimiz gibi kadınları hedefliyor. Sahip olduğu teknik özelliklere bakıldığında da boş bir telefon olmadığını söyleyebiliriz. 3.7 inç’lik, 800 x 480 çözünürlüklü dokunmatik ekranın bulunduğu cihazda 1 GHz’lik Qualcomm MSM8255 mobil yongaset, Adreno 205 GPU, 768 MB RAM yer alıyor. Kağıt üstünde bakıldığında tatmin edici özellikler olduğu söylenebilir. Zaten cihazla geçirdiğimiz birkaç dakikalık kısa zamanda arayüzünün tepkiselliğinin oldukça iyi olduğunu, menü geçişlerinin ve uygulama açılışlarının hızlı olduğunu gözlemledik.

HTC cihaza 5 megapiksellik bir kamera eklemeyi uygun görmüş. Bununla birlikte cihazın ön yüzünde ikinci bir kamera daha bulunuyor. Kamera arayüzünün önceki HTC Sense sürümlerini barındıran HTC akıllı telefonlara göre ufak tefek farklılıklar içerdiğini söyleyebiliriz. Sol üstte yer alan efekt kısayolu, sol altta yer alan galeri kısayolu dikkat çekiyor. Sense demişken, HTC Rhyme’ın HTC Sense 3.5 ile yüklü geldiğini belirtelim. Sense 3.5 ile birlikte en fazla dikkat çeken değişiklik saat, tarih gibi bilgilerle posta, sms, müzik çalar, kamera ve Android Market gibi sık kullanılan uygulamaları aynı çatı altında buluşturan bileşen olmuş. Bu bileşen cihazın varsayılanı olarak ana ekranda yer alıyor. Yeni uygulama açısından baktığımızda hedeflediği kitlenin ihtiyacını karşılayacak şekilde bir spor odaklı bir uygulama ve buna özel bir bileşen barındırdığını belirtelim. Ayrıca Dropbox uygulamasının da yüklü olarak geldiğini hatırlatalım.

Video: HTC Rhyme Ön İnceleme

HTC Rhyme ile birlikte çeşitli aksesuarlar da sunuluyor. Bunlardan en dikkat çekici olan ön inceleme videosunda da görebileceğiniz HTC Rhyme Yerleştirme İstasyonu. Bu istasyon bir yandan Rhyme’ı şarj ederken bir yandan da onun bir alarmlı saat veya müzik merkezi gibi kullanılmasını sağlıyor. Bluetooth özelliği de barındıran bu istasyon hoparlörü sayesinde müzik keyfinin de yaşanmasını sağlıyor. Ayrıca çağrıların eller serbest şekilde cevaplanmasına izin veriyor.

HTC Charm ise çantaları taşıdıkları birçok aksesuar yüzünde karmakarışık hâle gelmiş kadınların çalan telefonlarını cevaplamalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş. Cihazın kulaklık girişine bağlanan bu aksesuarın diğer ucunda ışıklı, küçük bir küp bulunuyor. Çağrı geldiğinde bu küp yanıp sönmeye başlıyor, telefonu cevaplamak için kabloyu çekerek telefonu daha hızlı bir şekilde çıkarmak yeterli oluyor. HTC Rhyme ile birlikte sunulan özel kulaklıklar ise kablosu dolanmayan yapıya sahip. Bu aksesuarların yanı sıra Bluetooth kulaklık seti, araç hoparlörü ve spor kol bandı gibi aksuesarlar da HTC Rhyme ile birlikte sunulacak.

HTC Rhyme’ın önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması bekleniyor. Cihazın tahmini satış fiyatı 1400-1500 TL arasında olacak gibi görünüyor. HTC Rhyme ile ilgili detaylı incelemeyi çok yakında Teknoblog’da bulacağınızı da belirtmeden geçmeyelim.

Galeri: HTC Rhyme
[scrollGallery id=741]

İLGİLİ HABERLER