BilimManşetler

Türkiye’de koronavirüs: Toplam vaka sayısı 18’e yükseldi

türkiye koronavirüs

Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye’deki ilk resmi koronavirüs vakasının duyurulmasının ardından hafta sonuna girilirken toplam 5 vakanın olduğu açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden ülkemizde tanısı koyulan yeni koronavirüs vakalarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Koca, açıklanan ilk vakanın gözlem altında tutulan çevresindeki iki kişiye tanı konulduğunu kaydetti. Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç tane vakanın olduğunu kaydetti.

Bakan Koca, yukarıdaki tweetini takip eden yeni bir mesaj daha paylaştı. Açıkladığı vakaların yeni vakalar olduğunu, 2’sinin ilk vakanın temas çevresinde olduğunu kaydetti. Şu an itibarıyla toplam vaka sayısının 18 olduğu bilgisini de mesajına ekledi.

Koronavirüs ile ilgili kayıtları anlık olarak tutan Worldmeters.info sitesine göre, 16 Mart itibarıyla dünya çapındaki vaka sayısı ise 170 bine yaklaşmış durumda.

Bakanlıklardan koronavirüs önlemleri

Öte yandan İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile ilgili yeni tedbirler aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada 81 ilin valiliğine gönderilen ek genelge ile pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerinin 16 Mart günü saat 10.00 itibarıyla durdurulacağı kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da bugün itibarıyla iki hafta boyunca, bağlı bulunan tüm kütüphanelerin okuyucu hizmetlerine kapatılmasına ve yapılması planlanan tüm etkinliklerin iptal edilmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi de, 30 Mart Pazartesi gününe kadar kütüphanenin okuyucu hizmetlerine kapatıldığını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER