BilimManşetler

Türkiye’de koronavirüs: İlk can kaybı, vaka sayısı 98’e yükseldi

sağlık bakanı fahrettin koca koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs nedeniyle bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Koca, hayatını kaybeden hastanın 89 yaşında olduğunu ve koronavirüsü Çin temaslı bir çalışanından kaptığını kaydetti. Bakan Koca, 17 Mart günü 51 yeni tanının konduğunu ve toplam 98 koronavirüs vakasının olduğunu da sözlerine ekledi.

Virüsün farklı yaş grupları üzerindeki etkisine dikkat çeken Koca, çocuklar ve gençlerin çabuk atlatabildiğini, yetişkin yaş gruplarında ise sonucun yaşın ilerlemesine göre değişebildiğini kaydetti. Hastalıkta ölüm oranının sanılanın çok altında olduğunu, en ağır şekilde hissedilen grubun direnci düşük ve farklı hastalığı olan kişiler olduğunu dile getirdi.

Bakan yine tedbirin altını çizdi. Avrupa ülkelerine sınırların kapatıldığını tekrarlayan Koca, riskleri önlediklerini, hastalığa dair bulgusu olanlardan test için numune aldıklarını dile getirdi. Temas ve bulgular nedeniyle izole edilen vakaların bulunduğunu, yakınlarının da taranmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Koca, bir buçuk ila iki ay kadar sabretmemiz gerektiğini kaydetti ve herkesi tedbirli olmaya davet etti.

İLGİLİ HABERLER