Teknoloji

Araştırma: Türkiye’de en hızlı mobil internet bağlantısı sunan operatör

mobil internet bağlantı hızı

İnternet bağlantı hızını ölçmek için kullanılan servislerden bir tanesi olan nPerf, Türkiye’deki mobil internet bağlantı hızları ile ilgili olarak elde ettiği verilerden yola çıkarak ilginç bir araştırma sonucu yayınladı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone arasında en hızlı mobil internet bağlantısını sunan operatör ortaya çıktı.

nPerf, 1 Temmuz 2018 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında nPerf mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilen 52 bin 232 mobil bağlantı hız testinin sonuçlarını analiz etti. Sonuçlar Turkcell mobil internet bağlantı hızının ilk sırada olduğunu gösteriyor.

Geride kalan 12 aylık dönem içinde, Turkcell’in Türkiye’deki mobil ağlar üzerinde en hızlı internet bağlantısını sunduğu ortaya çıktı. 37 Mbps’lik ortalama indirme hızıyla Turkcell, rakiplerinin açık ara önünde yer alıyor. İkinci sırada ise 21 Mbps ile Türk Telekom yer alıyor. Vodafone ise 16 Mbps ile üçüncü sırada geliyor.

Yükleme hızlarına baktığımızda da benzer sıralamayı görüyoruz. Turkcell, 13 Mbps upload hızı ile ilk sırada yer alırken Türk Telekom 10 Mbps ile ikinci, 8 Mbps ile de Vodafone üçüncü sırada bulunuyor. Turkcell, internette gezinme ve izleme performansı gibi unsurlar açısından da lider konumda bulunuyor.

Türk telekom, söz konusu tepki süresi olunca en hızlı operatör Türk Telekom oluyor. Tepki süresi özellikle oyuncular için önemli bir değer olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER