Manşetler

Türkiye genelinde geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor (güncellendi)

elektrik-trafo-310315

Sabah saat 10:36’da Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli, Bitlis, Denizli, Konya, Çanakkale, Hatay, Gaziantep, Mardin, Siirt, Eskişehir, Bilecik, Samsun, Tunceli, Şanlıurfa, Erzurum, Bingöl, Muş, Samsun, Trabzon gibi birçok ilde ve bu illere bağlı yerleşim birimlerinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Güncelleme (12:27): BEDAŞ’tan gelen açıklamaya göre İstanbul’a yarım saat içinde elektrik verilecek.

Güncelleme (12:38): TEİAŞ, Ankara ve İstanbul’un yüzde 15’ine elektrik verildiğini kaydetti.

Bu kadar geniş çapta bir elektrik kesintisinin neden yaşandığı konusunda net bir bilgi verilmezken Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada sıkıntının kaynağı olarak Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin sisteminde yaşanan bir sorun gösterildi. Ayrıca TEİAŞ da sorunun en kısa zamanda giderilmesi için çalışıldığı şeklinde bir açıklama yaptı.

Geniş çaplı kesinti başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro ve tramvay seferlerinin yapılmadığını açıkladı. İstanbul genelindeki bütün metro istasyonlarının girişleri kapatıldı. Diğer illerde de metro ve tramvay seferleri yapılamıyor. Ayrıca internet erişiminde de birtakım sıkıntılar, yavaşlamalar yaşanıyor.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı, kesintinin iletim hatlarındaki hatadan kaynaklanmış olabileceğini, terör de dahil olmak üzere her türlü ihtimalin araştırıldığını vurguladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız da saat 10:36 itibarıyla sistemde çökme olduğunu, sorunun kaynağının araştırıldığını, hatta belirli noktalara elektrik verilmeye başlandığını dile getirdi. Ayrıca elektrik kesintisinin kaynağının enerji kaynağı yetersizliğinin olmadığını, iletim hatlarıyla ilgili bir sorunun bu duruma yol açtığını düşündüğünü kaydetti.

Bu arada bazı illerde belirli bölgelere elektriğin verilmeye başlandığına dair haberler geliyor.

14 Ocak 2012 Cumartesi günü bu kadar büyük çapta olmayan bir elektrik kesintisi meydana gelmiş, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin geniş bir kesiminde elektrik kesintileri yaşanmıştı. Sorunun başta Ambarlı Termik Santrali olmak üzere çeşitli santrallerde yaşanan arızalardan kaynaklandığı dile getirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER