Teknoloji

Turkcell’in VINN E176 3G USB modemi ile ilgili izlenimler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-3g-vinn-modem-595-x-446

Turkcell’in VINN 3G USB modem reklamları TV’lerde dönüyor. Sokaklardaki reklam panolarında da VINN ile sıklıkla karşılaşıyorsunuzdur. Peki, VINN’ın gerçek performansını merak ediyor musunuz? Bir VINN kullanıcısı olarak buna cevap verelim.

3G’yi sabırsızlıkla bekleyen grup içerisinde yer alıyorduk. 3G sayesinde her yerde WiFi bağlantı noktası aramaya gerek kalmayacak, her yerden rahatlıkla yazı girişi yapabilecektik. 3G servisinin başlamasıyla birlikte bir Turkcell bayiinin yolunu tuttuk ve ellerinde VINN olup olmadığını sorduk. Perşembe günü ellerinde olmadığını, ancak Cuma günü geleceğini söylediler. Ayrıca sınırlı sayıda geleceğini ve eğer istersek ayırtabileceklerini söylediler. Ayırttığımız VINN E176 modemi Cuma günü satın aldık. Modemin üreticisi Huawei. Paketin içerisinden bir adet Turkcell SIM Plus kartı çıkıyor. Bu kartı modemin içerisine, USB girişinin hemen yanında bulunan yuvaya sokuyorsunuz. Bu SIM kart sadece veri alışverişine ve SMS gönderimine açık olan hat için kullanılıyor. 24 ay abonelik taahhüdü ile aylık 39 TL karşılığında bu modem bedava veriliyor. Ayrıca kampanya kapsamında ilk 3 ay için sadece 19 TL ödeniyor.

Modemi bilgisayarın USB portuna taktığınızda karşınıza çıkan ekrandan AutoRun.exe dosyasını çalıştırma seçeneğine tıklayın. Böylelikle Turkcell Connect yazılımının kurulumu başlayacaktır. Bununla birlikte gerekli olan sürücüler de bilgisayara yüklenecektir. Yükleme sırasında hata mesajlarıyla karşılaşacak olsanız bile tekrar başlatın, sonunda modem yüklemesi de tamamlanacaktır. Artık internete bağlanmak için Turkcell Connect yazılımını çalıştırmanız yeterli. Yazılım açıldığında size PIN kodunu soracaktır. Karttaki PIN1 bölgesini kazıyıp orada yazılı olan şifreyi girin. Yazılım USB modemi ve şebekeyi bulduktan sonra size sadece Bağlan tuşunu işaretlemek kalacaktır.

Speedtest.net sitesi üzerinden yaptığımız hız testlerinde indirme hızı 3-5 Mbps aralığında geziniyor. Bağlantı hızının dalgalı seyir izlediğini de belirtmeden geçmeyelim. Eğer bulunduğunuz yerde 3G şebeke sinyali kuvvetli değilse, veri alışverişi yavaşlıyor. Hiç 3G şebekesi yoksa, bu sefer EDGE üzerinden yine de internete bağlanabiliyorsunuz. Doğrusunu söylemek gerekirse, 3G’nin hızını gördükten sonra insan EDGE’in hızına gerçekten burun kıvırıyor. Yazının devamında Speedtest.net üzerinden yaptığımız hız testinin ayrıntılarını bulabilirsiniz.

turkcell-3g-speedtest-sonuc

turkcell-connect-vinn

İLGİLİ HABERLER